Miljøministeren: Ikke noget i vejen for miljøvurdering af planlagt motorsportsbane

Miljøministeren: Ikke noget i vejen for miljøvurdering af planlagt motorsportsbane
Bornholms Motor Sports bane ved Bolbyvej. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 6. MAR 2021 • 16:38
Lisbet Holst
Journalist
| ABONNENT
6. MAR 2021 • 16:38

MILJØ

Der er ikke noget, der står i vejen for, at Bornholms Regionskommune kan lave en fornyet behandling og en miljøvurdering af den planlagte motorsportsbane ved Torpe Bakker i Klemensker.

Det skriver miljøminister Lea Wermelin (S) i sit svar på et paragraf 20-spørgsmål stillet af Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt.

Messerschmidt spurgte til miljøministerens holdning til, at Naturklagenævnet har underkendt regionskommunens beslutning om at give grønt lys for en motorsportsbane til Bornholms Motor Sport på et areal ved Bolbyvej tæt på det særlige naturområde Torpe Bakker uden at udarbejde en vvm-redegørelse.

Havde kommunen ikke ret i, at den planlagte motorsportsbane kan gennemføres uden en miljøvurdering? ville Messerschmidt vide.

Efter Naturklagenævnets afgørelse skal regionskommunen genbehandle sagen og udarbejde en vvm-redegørelse.

En sådan grundig miljøvurdering vil vise, hvordan en motorbane vil påvirke miljøet i området, herunder ikke mindst grund- og drikkevandet i det nærliggende, sårbare vandindvindingsområde.

Miljøvurderingen kan derfor blive afgørende for, om projektet bliver til noget.

Lea Wermelin peger i sit svar på, at Naturklagenævnet, efter at have behandlet en klage fra Danmarks Naturfredningsforening Bornholm over projektet, har truffet afgørelse om, at den miljøscreening af projektet, som kommunen har foretaget, lider af retlige mangler.

Kommunens genbehandling af sagen er forudsat, at den vedtagne planlægning af motorbanen ikke ophæves og hjemvises af Planklagenævnet, skriver miljøministeren.

Danmarks Naturfredningsforening Bornholm klagede i 2018 også til Planklagenævnet over regionskommunens planer for motorsportsbanen. 

Denne klage er endnu ikke færdigbehandlet.