Siden 2011 har Smagens Time givet over 30.000 børn og unge særlige restaurantoplevelser. Den 4. oktober er det tid til årets udgave, og her på Bornholm kan børn prøve at spise med kniv og gaffel på Stammershalle Badehotel. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Arrangementet henvender sig til børn mellem fem og 15 år, og der er adgang forbudt for voksne.
Ligesom sidste år er temaet klima, og det er op til restauranterne selv, hvordan de bruger temaet i deres arrangement. Man kan vælge servere mad baseret på lokale råvarer, sætte fokus på at mindske madspild, kreere en plantebaseret menu eller noget helt fjerde. I en mail fortæller Stammershalle Badehotel, at man fra klokken 18.30 og halvanden time frem vil servere tre sunde og klimabevidste retter for børnene.
Bag Smagens Time står organisationen Melting Pot Foundation, som er stiftet af kokken Claus Meyer. Overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til organisationens arbejde for bedre liv og fremtidsmuligheder for især børn og unge, i og uden for Danmark, gennem projekter, hvor maden er midlet til samfundsforandringer.