En af grundene til, at Kadeau Bornholm ikke får sin anden stjerne er, at coronapandemien formentlig har hæmmet Michelin-folkene i deres arbejde med at rejse rundt i verden og besøge og vurdere restauranter.
Dertil har Nicolai Nørregaard også en teori om, at netop fordi Michelinguiden er begrænset af antallet af anmeldere, de har til rådighed, samtidig med, at der nogle steder i verden – heriblandt Danmark – er kommet et boom i antallet af gourmentrestauranter i de mindre byer og i provinsen, så skifter Michelinguien fokus hvert andet år: Det ene år er det overvejende fokus at tildele nye stjerner til restauranter i verdens storbyer, det næste år er fokus på provinsen.
– Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men det er den tendens, der synes at være, efter at Michelinguiden i 2015 udvidede sit fokus til provinsen, siger Nicolai Nørregaard.
Den tredje grund til, at chefkokken ikke forventer endnu en stjerne til restauranten på Bornholm er, at den ikke har haft den samme høje aktivitet, som Kadeau-folkene oplevede, da Kadeau København fik sin anden stjerne. Det tager Nicolau Nørregaard som en indikator for, at Michelin-folkene ikke har taget Kadeau Bornholm i betragtning.