Han understreger, at mange af hans spekulationer beror på gætværk, da det er de færreste, der ved, hvordan den prestigefyldte Michelinguide udvælger, hvilke restauranter, som skal have stjerner, og hvilke, der skal have frataget de hårdtvundne stjerner.
En af grundene til, at Kadeau Bornholm ikke får sin anden stjerne er, at coronapandemien formentlig har hæmmet Michelin-folkene i deres arbejde med at rejse rundt i verden og besøge og vurdere restauranter.
Dertil har Nicolai Nørregaard også en teori om, at netop fordi Michelinguiden er begrænset af antallet af anmeldere, de har til rådighed, samtidig med, at der nogle steder i verden – heriblandt Danmark – er kommet et boom i antallet af gourmentrestauranter i de mindre byer og i provinsen, så skifter Michelinguien fokus hvert andet år: Det ene år er det overvejende fokus at tildele nye stjerner til restauranter i verdens storbyer, det næste år er fokus på provinsen.
– Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men det er den tendens, der synes at være, efter at Michelinguiden i 2015 udvidede sit fokus til provinsen, siger Nicolai Nørregaard.