Mere aktivitet på Tejn Havn: Ny vinbar åbner på kanten

Mere aktivitet på Tejn Havn: Ny vinbar åbner på kanten
Den nye vinbar Kanten vil have udsalg fra havnens yderste lokaler på Vestkajen 5, hvor Bornholms Fisk tidligere har haft kontorlokaler. Siddepladser vil udelukkende være udendørs i form af høje langborde. Foto: Jacob Jepsen
ERHVERV | TEJN | ABONNENT | 15. JUL 2021 • 13:30
Marie Hofman
Journalist
ERHVERV | TEJN | ABONNENT
15. JUL 2021 • 13:30

Nu kommer der atter en ny tilføjelse til den rivende udvikling på Tejn Havn.

På torsdag åbner parret Maria og Thomas Gill Larson nemlig en ny vinbar på havnen.

Den får adresse på havnens yderste lokaler på Vestkajen 5, hvor Bornholms Fisk tidligere har haft kontorlokaler.

Det er med andre ord en placering helt ude på kanten af havnen, og vinbaren får da også meget passende navnet Kanten.

Vinbaren vil fungere som en slags pop-up henover sommeren, hvor ejerparret, der også driver Provianten i Gudhjem, prøver kræfter med Tejn, forklarer Maria Gill Larsson.

– Vi kender ikke byen frygtelig godt, men Tejn har en fed havn, og det lader til, at man er inde i en god udvikling. Så det er en tester for at se, hvad byen har at byde på, og hvad Tejn synes om os, fortæller Maria Gill Larsson.

Stigende interesse for naturvin

Som man kender traditionen fra Provianten i Gudhjem vil der også på den nye vinbar blive serveret naturvine fra parrets egen import i Sydfrankrig.

Heraf er de fleste fragtet til øen med sejlskib uden brug af diesel. Alle vine er fra sydfranske vindistrikter i Middelhavsstrækket og er lavet som naturvine uden tilsætningsstoffer.

Og det er noget, som kunderne i stigende grad efterspørger, mærker Maria Gill Larsson.

– Vi kan se, at der er en kæmpe interesse for ikke bare økologisk vin, men også naturvine, der er lavet uden kemikalier. Der må jo gerne være tilsætningsstoffer i økologisk vin, så vores vin er skridtet videre, fortæller Maria Gill Larsson, der især har lagt mærke til interessen for naturvine er steget under coronakrisen.

– Holdningsmæssigt så tror jeg, at folk er trætte af de overmanipulerede, industrielt fremstillede fødevarer. Folk vil gerne have noget, der er ordentligt og rent, og måske har coronakrisen givet folk mere tid og ro til at tænke over, hvad der er vigtigt, og hvad man gerne vil prioritere - og det kan jo blandt andet være, hvilke produkter man køber, siger Maria Gill Larsson.

Menukortet på vinbaren vil foruden vin også rumme lidt ost og snacks, men det kommer ikke til at være et spisested, som man kender det fra Provianten, oplyser ejeren. Vinbaren vil samtidig udelukkende have udendørsservering, hvor høje langborde vil blive sat op på kajen. Baren åbner fredag den 15. juli og har åbent hele juli og august.