Mange blå sygesikringskort udløber

Mange blå sygesikringskort udløber
Mange af de blå EU-sygesikringskort udløber i år. Udløbsdatoen står i nederste højre hjørne. Foto: Henrik Nielsen
NOTITS | 14. MAJ 2024 • 16:45
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
14. MAJ 2024 • 16:45

Udbetaling Danmark opfordrer folk til at tjekke udløbsdatoen på EU-sygesikringskortet.

Med et blåt sygesikringskort i lommen er man i en række europæiske lande sikret samme vilkår som landenes egne borgere, hvis uheldet er ude under en rejse. I år udløber cirka 1,6 millioner kort, og langt størstedelen af dem udløber inden sommerferien. Derfor opfordrer Udbetaling Danmark folk til at tjekke udløbsdatoen, hvis de har et EU-sygesikringskort.

Det blå EU-sygesikringskort dækker i op til fem år fra udstedelsen, og den seneste store udskiftning skete i 2019.

– Leveringstiden på det blå EU-sygesikringskort er to til tre uger. Så har man aktuelle rejseplaner, er det en god idé at bestille kort til hele familien i god tid inden sommerferien, fortæller koncerndirektør Kristine Stenhuus hos Udbetaling Danmark i en pressemeddelelse.

Man kan bestille EU-sygesikringskortet og læse om reglerne på borger.dk. Er man fritaget for digital selvbetjening, kan man henvende sig på borgerservice, hvor man kan få udleveret en papirblanket, som man skal udfylde og sende til Udbetaling Danmark.

EU-sygesikringskortet gælder i EU samt i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Det giver ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, man opholder sig i.