Lokal næstformand vil sætte fart i tilflyttervision

Lokal næstformand vil sætte fart i tilflyttervision
Kasper Flygare. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 19. JAN 2021 • 16:13
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
19. JAN 2021 • 16:13

KOMMUNALVALG

2.000 flere på Bornholm om nu bare syv år. Det har været vision for den siddende kommunalbestyrelse siden kort efter, at den trådte sammen for tre år siden.

Men med den nuværende hastighed vil målet ikke blive nået. Flere flytter til end fra Bornholm – men der dør også flere, end der bliver født. Derfor stagnerer befolkningstallet kun i stedet for at stige, sådan som det var planen.

Visionen om at blive flere på Bornholm vil blive et hovedvirkefelt for Socialdemokratiet på Bornholms 48-årige næstformand Kasper Flygare, hvis han bliver valgt til kommunalbestyrelsen ved det første valg, som han stiller op til.

– Det er vigtigt at fokusere på at skabe nogle arbejdspladser og noget liv på Bornholm, så folk på Bornholm får tilbud hele året. Her synes jeg nogle gange jeg oplever, at øen lukker lidt ned, siger han.

– Jeg vil gerne være en drivkraft for, at vi kan få mere helårsliv. Der er en stor positiv interesse om Bornholm lige nu, men at få flere til at flytte til kræver også, at vi får mere fuldtidsperspektiv, så folk kan få både arbejdsliv og fritidsliv på fuld tid på Bornholm, siger Kasper Flygare.

At blive flere kræver mere

Selvom Socialdemokratiet har haft borgmesterposten de seneste 11 år og dermed også er hovedansvarlig for visionen om at blive flere på Bornholm, står Kasper Flygare ikke tilbage for at sige, at der ikke er blevet arbejdet nok for at virkeliggøre visionen.

– At blive flere på Bornholm er en ambition, der kræver lidt mere end det, som vi gør for tiden. Der vil jeg i hvert fald prøve at lægge et fokus. Hvis vi skal blive flere, skal vi have nogle boliger, også midlertidige boliger og flere lejeboliger, siger han.

– Problemet er, at nogle siger, at de gerne vil have øen for sig selv. Og den her ø skal heller ikke bare være for nogle, der ikke er her endnu.

– Vi skal bare også huske, at vores skoler og vores ældrepleje bliver ringere, hvis der ikke er nok til at betale for dem. Det er en snak, som vi er nødt til at have: Hvilke tilbud vil vi gerne have, og hvad er så kravene til det? siger Kasper Flygare, der samtidig ser en ressource, som han mener, at Bornholm kan blive bedre til at fortalt andre om.

– Jeg oplever et utrolig rigt foreningsliv på Bornholm. Idrætsforeningerne laver tilbud, der er et niveau eller to over hvad man har på Sjælland. Det handler bare om at vise det frem, siger han.

Før Kasper Flygare og hans familie for få år siden flyttede til Bornholm, var han "sælger i alle afskygninger og med mange forskellige titler", blandt andet som chefkonsulent og key account manager.

– Jeg tror på, at jeg med min viden fra både politik og det private erhvervsliv kan være med til at gøre en positiv forskel for Bornholm, siger han.

Kasper Flygare vil iderimod kke selv vurdere sine chancer for at blive valgt til kommunalbestyrelsen.

– Det beskæftiger jeg mig ikke så meget med. Jeg siger, at jeg gerne vil stille op. Men vælgerne må afgøre, om jeg skal ind, siger han.