Lad os opsummere: ambitionen om selvforsyning kommer ikke i mål. Vi ved ikke, om der skabes job. Tidligere har vi i avisens dækning vist, at det ikke er lykkes at få bornholmske grøntsager i de offentlige produktionskøkkener. Andelen er nede på cirka 15 procent mod de ønskede 40 procent.
Men noget er lykkedes. Bornholm har her halvvejs gennem strategiens løbetid skabt en fortælling om øen som et madparadis og en iværksætter-ø. Det kan måske veksles til øget tilflytning og turisme, hvilket jo også kan generere øget indtjening.
Men er det en fødevarestrategi – eller snarere en brandingstrategi? Spørgsmålet er, om vi ikke risikerer, at hele strategien, hvis den fortsætter, kommer til at fremstå lidt som Kejserens nye klæder, hvor det lille barn udbryder: Han har jo ikke noget på!
Der er stadig fire år til fødevarestrategien løber ud, men måske er det nu, den skal slutevalueres. For er der overhovedet nogen grund til at fortsætte arbejdet – under det navn – frem mod 2025, når der nærmest ikke er opnået målbare resultater? Når kasserne er tomme. Og når vi sådan set har opnået det eneste sandsynlige resultat af strategien: