Lea: Thors går foran med det grønne

Lea: Thors går foran med det grønne
Miljøminister Lea Wermelin mener, at Thomas Thors har grebet den grønne omstilling. Foto: Berit Hvassum
VALG | RØNNE | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 22:04
Niels Ebdrup
Journalist
VALG | RØNNE | ABONNENT
16. NOV 2021 • 22:04

Den socialdemokratiske miljøminister Lea Wermelin (S) giver på valgaftenen et grønt rygklap til sit partis spidskandidat ved kommunalvalget. Hun roser således Thomas Thors for, som formand for Rønne Havn, at sikre grøn omstilling og grønne arbejdspladser.

– Mange beslutninger, man tager lokalt, har indvirkling på, om vi kan leve grønne i fremtiden. Derfor har jeg selvfølgelig været meget opmærksom på, hvor vi fra Socialdemokratiet Bornholms side står i den diskussion. Der synes jeg, at Thomas (Thors, red.) som formand for Rønne Havn også konkret har vist, hvordan man mod mange odds kan gribe mulighederne i den grønne omstilling.

– Fordi går man bare få år tilbage, så var der mange, der sagde, at det kan ikke lade sig gøre med den havneudvidelse. Jeg har selv siddet med til nogen af de møder, inden det lykkedes at skabe grobunden for, at man nu bliver energi-ø, og gribe den beskæftigelse, der følger med omkring offshore i Østersøen, siger Lea Wermelin.

Hun glæder sig over sammensætningen af sit partis liste ved valget.

– Jeg synes, at den socialdemokratiske liste i år har været lang, men også bred, så man har haft mulighed for at stemme på både nye, erfarne, unge, gamle, mænd og kvinder. Det synes jeg, er en kvalitet, siger Lea Wermelin.

Går du op i at stemme på eksempelvis en kvinde, eller på en ung?

– Som kvinde i politik, synes jeg, det er vigtigt, at vi bliver bedre til at sikre en ligelig repræsentation af mænd og kvinder i lokalpolitik – og i Folketinget. I sidste ende er det op til vælgerne, hvor de sætter deres kryds, men det er klart, at det er noget af det, jeg synes er vigtigt, siger Lea Wermelin.