Kvindekrisecenter Bornholm fylder 30 år i dag

Kvindekrisecenter Bornholm fylder 30 år i dag
Kvindekrisecenter Bornholms daglige leder Ingrid Funch Jørgensen, der her ses til krisecentrets 25 års jubilæum i 2016. Arkivfoto: Berit Hvassum.
| 2. MAJ 2021 • 11:00

2. MAJ 2021 • 11:00

I dag for 30 år siden fik Bornholm sit eget kvindekrisecenter.

På Kvindekrisecenter Bornholms hjemmeside kan man læse, at der forud for etableringen af kvindekrisecentret havde været en del debat om, hvorvidt det overhovedet var nødvendigt med et krisecenter for kvinder på Bornholm.

Mange af kvindekrisecentrets frivillige husker, hvordan man dengang mente, at vold mod kvinder var et københavner-problem, som ikke fandtes på Bornholm.

Men virkeligheden var en anden, og den 2. maj 1991 blev en kvistlejlighed i Lille Madsegade i Rønne til det første kvindekrisecenter.

Det var Bornholms Amt, der stillede lejligheden til rådighed, og ifølge Kvindekrisecenter Bornholm var stedet dengang døgnbemandet af frivillige.

I dag holder Kvindekrisecenter Bornholm til i en stor villa på Haslevej, hvor der er fire værelser med plads til fire kvinder og seks børn. 

Der er en socialrådgiver, en pædagog og en daglig leder ansat, og driften dækkes af et årligt tilskud fra kommunen, som af Serviceloven er forpligtet til at hjælpe kvinder og børn i nød. 

Centrets 30 år bliver fejret i Amtmandsgården den 4. juni.