Kendt fotograf stiller op for DF: 'Jeg brænder for at hjælpe unge med et misbrug eller diagnoser'

Kendt fotograf stiller op for DF: 'Jeg brænder for at hjælpe unge med et misbrug eller diagnoser'
Torben Kofod Ager er klar for Dansk Folkeparti, her fotograferet i Allinge. Foto: Niklas Kaas Hansen
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 10. SEP 2021 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
10. SEP 2021 • 19:00

Ønsket om at gøre en forskel for unge med diagnoser og misbrug får Torben Kofod Ager til at stille op til kommunalvalget for DF. En kæmpe gevinst for os, siger gruppeformand Linda Kofoed Persson.


Den bornholmske freelance-fotograf Torben Ager kommer i tæt på sidste øjeblik med på Dansk Folkepartis liste til november måneds kommunalvalg.

Torben Kofod Ager bliver drevet ind i politik, fordi han ønsker at gøre en forskel for det bornholmske samfunds mest udsatte. Gruppeformand Linda Kofoed Persson (DF) betragter ham som en meget værdifuld tilføjelse til DF-listen i november.

– Jeg har kendt Torben i mange år, og han har vist sympati for Dansk Folkeparti, men har ikke været medlem før nu, siger Linda Kofoed Persson.

– Vi har brugt ham som vores fotograf. Hen ad vejen er vi så også kommet til at snakke lidt politik, og jeg har så skubbet lidt til ham.

– Jeg er super lykkelig. Torben er en rigtig dygtig fyr, der ved rigtig meget om misbrugsområdet og udsatte unge, der er et felt, hvor vi måske har stået lidt svagt indtil nu. Jeg ser ham som en kæmpe gevinst for os, siger Linda Kofoed Persson.

De svageste i fokus

Torben Kofod Ager siger til Bornholms Tidende, at han forsøger at komme ind i politik, fordi han gennem mange år oplever, at politikerne er nærmest umulige at råbe op, når man henvender sig for at tale om unge med massive problemer.

– Jeg stiller op, fordi jeg har nogle mærkesager indenfor socialområdet, som jeg brænder for: Unge med et misbrug og med diagnoser, siger han.

– Man bliver ikke hørt, når man prøver at råbe op på det her område. Jeg har mange gange henvendt mig til politikere om de her emner, men kun én har reageret, og det var René Danielsson fra Dansk Folkeparti, siger Torben Kofod Ager.

– Jeg er blevet hørt og taget alvorligt af Dansk Folkeparti, og så er det heller ikke nogen hemmelighed, at jeg snart har stemt på Dansk Folkeparti adskillige gange, siger han.

Torben Kofod Ager har de seneste 15 år arbejdet med unge mennesker, hvor mange har været ude i store problemer. Mange af dem har diagnoser, misbrug eller de såkaldte dobbeltdiagnoser, hvor den unge har både diagnoser og et misbrug.

– Desuden har jeg nære familiemedlemmer med autisme, så hele den kamp for værdighed kender jeg også. Nogle siger, at X er autist. Men nej, han er ej: X er et menneske med autisme, siger Torben Kofod Ager.

Budgetforliget skubbede på

Sidste uges budgetforlig mellem Socialdemokratiet og Venstre blev den sidste afgørende impuls, der gjorde Torben Kofod Ager sikker på, at han vil stille op.

– Når politikerne ikke vil komme til os, må jeg jo komme til dem. Og så kom den her tv-debat i denne uge (360 om budgetforliget på TV2 Bornholm, red.), og så blev jeg helt sikker, siger han.

– Vi hører igen og igen borgmesteren sige, at budgettet skal være i balance. Men for mig er det hele vores samfund, der skal være i balance. Det er endnu vigtigere. Derfor skal vi kigge bredere ud og gå dybere, end vi har gjort indtil nu.

Også på et andet felt tager Torben Kofod Ager afsæt i nylige udtalelser fra borgmester Thomas Thors (S).

– Om byggeriet på Snorrebakken siger vores borgmester, at vi skal sørge for et godt fundament for kommunens ansatte. Og ja, det skal vi, men det fundament skal vi sørge for med alle mennesker, siger han.