– Min mor sagde også altid, at hun ikke gav noget for fadervor, hvis den bøn ikke blev ført ud i hænderne, siger hun og bringer igen taknemmelighedsdagbogen på banen.
– Hvis man for eksempel bærer nag til sin ven, kollega eller ægtefælle, så kan det hjælpe at notere de gode ting ned, som din ægtefælle eller kollega gør. For eksempel fem ting om dagen. Og det kan jo godt være bittesmå ting, men det virker!, siger sognepræsten.
Et mildere syn
Selv bruger hun også sin morgenbøn til at formilde sit syn på både sig selv og andre.
– En del af min morgenbøn hver morgen er at bede om hjælp til at se mig selv sådan, som Gud ser mig, fordi hvis jeg kan se mig selv så kærligt og omsorgsfuldt, som Gud ser mig, så bliver det også nemmere ikke at bære nag over alt det, jeg selv gør forkert, siger sognepræsten, som på den måde hver morgen beder om den samme nåde og miskundhed, som Kim Larsen engang sang om.
– Det er den ene del, jeg vil gerne have hjælp til i min morgenbøn, og så vil jeg gerne have hjælp til at se på de andre, sådan som Gud ser dem. For det er jo med samme milde blik, der ikke bærer nag, siger hun, da vi forlader den tunge altersten, som også kan vække mindelser til den offersten, som løven Aslan ofrer sig eget liv på for sine venner – som et billede på Jesus – i C.S. Lewis’ Narnia-fortælling, der understreger, at det ikke er os selv, der betaler prisen for det måske dårlige regnskab, vi efterlader os. For den pris har Jesus allerede betalt. Og han bærer ikke nag, men tilgav allerede på korset sine bødler.