Har Peterskolen fået ny legeplads? JAAA ...!

Har Peterskolen fået ny legeplads? JAAA ...!
Peterskolens nye legeplads er nu åbnet - dog endnu med visse coronarestriktioner. Foto: Jacob Jepsen.
| ABONNENT | 4. JUN 2021 • 15:34
| ABONNENT
4. JUN 2021 • 15:34

SKOLE

– Er 1. klasse her?

– JAAA!

– Og 2. klasse?

– JAAA!

– Og 3. klasse?

– JAAA!

– Og 4. klasse?

– JAAA!

– Og 5. klasse?

– JAAA!

– Og 6. klasse?

– JAAA! Jubiii!

– Og 7. klasse?

Jojo, men der er da igen grund til barnligt skråleri, når man omsider har nået en alder, hvor man helt naturligt er lidt mere blasert, ganske som 8. klasse, som først nu kommer slentrende langlemmet og småtavst ind her ved legepladsen på Peterskolen.

Hvad der bliver af 9. klasse er uvist, måske eleverne sidder inden døre et sted og tjekker Instagram, mens de tænker "legeplads? Ha! Lad rollingerne bekymre sig om den".

Og det kan de så gøre sammen med skoleleder Hans Ulrik Munk, naturligvis, for ham er det, der står midt inde på legepladsen – den nye legeplads, vel at mærke – og stråler af forventningsfuld glæde, mens han råber alle klasserne op.

Det er kun ham, der har adgang til dette nye hjørne af legehimlen, men om lidt bliver afspærringsbåndene fjernet, og så kan de spændte og begejstrede unger endelig komme til.

Smiley

Overordnet set er det en ren glad smiley-historie: Peterskolen kan nemlig denne fredag formiddag omsider indvie sin nye legeplads, og det bliver markeret så eftertrykkeligt – blandt andet med besøg af en pølsevogn – at festlighederne tegner til at ville strække sig fra frikvarteret og helt "ind i 4. lektion (evt. det meste af 4. lektion)", har Hans Ulrik Munk allerede på forhånd bebudet i en skriftlig meddelelse til lærerne.

Videre skriver han blandt andet:

"Jeg vil dirigere klasserne til pølsevognen, så eleverne klassevis får serveret pølse og brød. Som lærere må I finde et område, hvor I kan sætte jer med eleverne og spise. Samtidig får klasserne tider til at lege på legepladsen – for vi må jo ikke blande eleverne ...".

Ja, og her har der så sneget sig en smiley med nedadvendte mundvige ind i det glade budskab, hvilket er forståeligt nok, for enhver ved da, at det strider mod al sund fornuft, at børn ikke må blande sig og have glæde af hinanden så meget de vil i fri og begejstret leg.

Men corona ...

– Kan I høre, hvad jeg siger, vil skolelederen nu vide.

– JAAA, vi kan.

– Så kom dagen endelig, og hvor har vi dog glædet os til at indvie vores nye legeplads, fortsætter han.

– Det er rigtig længe siden, vi begyndte at pille den gamle legeplads ned, det var helt tilbage i februar måned. Da kom der nogle forældre og bedsteforældre og begyndte at pille den ned, og tak til jer forældre og bedsteforældre, som kom og hjalp til sådan en kold vinterdag.

Siden rykkede de store maskiner ind og fjernede revl og krat og ryddede pladsen, inden der kom nyt sand på, så den nye legeplads kunne blive bygget op.

– Pludselig stod der nogle paller ude på parkeringspladsen, og det var alle de her fliser og gummimåtter, siger han og peger ned på det underlag, han står på.

– De var klar til at blive monteret, og så kom alle de andre ting, legestativet og så videre, og vi kunne følge med i, at det hele blev bygget op. Og så blev vi nok lidt utålmodige alle sammen.

Skoleleder Hans Ulrik Munk: Foto: Jacob Jepsen 

Sponsorløb

Inden denne seance udspiller sig, fortæller han til Bornholms Tidende, at legepladsen står skolen i knap 600.000 kroner, og at der er sparet op til den i flere år.

– Vi vidste, at vi snart skulle skifte legepladsen ud, siger han.

– Og forleden lavede vi et sponsorløb, som eleverne stod for, og der nåede vi næsten 90.000 kroner, som jo gav et ordentligt rygstød. Det blev muligt at lave arrangementet i forhold til corona, fordi der er lukket lidt op.

Corona har, fortæller han, også forsinket projektet med nogle uger.

Pladsen mellem bygningerne er i processen blevet mere som et åbent torv, og en gammel trampolinhøj er blevet fjernet, så alt er blevet nivelleret. Fliserne er lagt i forskellige farver, så man eksempelvis kan lege jorden er giftig.

Hvordan har reaktionen fra eleverne været?

– Jamen, de kan jo ikke vente, der er store forventninger og stor glæde, siger skolelederen her få minutter inden, han byder alle velkommen, og mens eleverne, som der går i alt knap 200 af på skolen, allerede har indfundet sig til den store åbning.

Der står en håndfuld piger dér, vi kan jo spørge dem:

Hvad synes I om den nye legeplads?

– Det er rigtig fedt, siger den ene pige.

Glæder I jer til at prøve den?

– Jaaa!, siger de i kor.

Har I gået og sukket efter at komme ind og lege på den?

– Haha, jaaa!, ler de i kor.

Er den bedre end den gamle legeplads?

– Jaaa!, svarer de i kor.