Frisører udvider åbningstider

Frisører udvider åbningstider
Mens mange frisører lige nu udvider deres åbningstider, har Karina Andersen fra 2 Cut i Rønne besluttet at passe på sig selv. – Jeg har også lovet mig selv ikke at arbejde mere end normalt, for efter sidste genåbning fik jeg faktisk stresssymptomer. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 5. MAR 2021 • 16:32
| ABONNENT
5. MAR 2021 • 16:32
Jakob Marschner
Journalist

GENÅBNING

Bornholmerne har ikke kunnet blive klippet siden nedlukningen sidst i december. Det kan de tydeligt mærke hos øens frisører, der har haft en usædvanlig travl uge siden genåbningen mandag.

Faktisk har de haft så travlt, at mange af dem har udvidet deres åbningstider for at kunne akkommodere den store efterspørgsel. Det viser Bornholms Tidendes rundspørge.

Det har de for eksempel gjort hos Focus Nexø.

– I dag fredag møder jeg ind fra 7:30 til 19:30, hvor jeg normalt arbejder fra 9 til 18, siger Laura Falk.

Salon Bell i Rønne har haft ekstra travlt ved telefonerne og gør, hvad de kan, for at klemme folk ind i kalenderen.

– Omkring 20 om dagen ringer hertil. Det er folk, som jeg ikke kender, der er desperate efter at få en tid. Vi har stået her et par timer længere end normalt de første par dage. Vi har også slettet vores lukkedag indtil videre, siger Merete Bell.

Inddrog fridagene

Det er ikke kun Salon Bell, der har droppet den faste lukkedag. Det har de også gjort hos Brogade Salonen i Nexø, som normalt holder lukket om mandagen.

– Herudover har vi ekstra åbent én time hver dag plus to timer på lørdag. Så der er vildt travlt, men det er ingenting i forhold til sidste nedlukning, men der var vi også kun to, nu er vi tre, siger Rachel Weinreech.

Lidt á la samme løsning har de valgt 100 meter længere nede ad gaden hos Breckling Hair.

– Vi har ikke udvidet selve åbningstiderne, men taget fridage lidt i brug, så vi arbejder flere dage end normalt, siger Lykke Lindgren.

Tager det mere afslappet

Men det er ikke alle, der har lyst til at strække sig alt for langt for at imødekomme alle dem, der vil under saksen. I Aakirkeby-salonen Klip og Stil har de normalt kun åbent 32 timer, men har valgt midlertidigt at arbejde fuldtid i en lille periode.

– Vi møder begge gerne ind en halv time tidligere og bliver en halv time ekstra, men vi er begge småbørnsforældre, så vi har ikke tænkt os at arbejde 50 timer, siger Lotte Jensen.

Hos Milles klip i Nexø har Michala Juul Kofoed helt droppet at kører med udvidet åbningstider.

– Jeg gjorde det i foråret og op til jul, og det er ikke det værd at knokle for at få alle sammen igennem, og jeg har også børn, jeg skal hjem til, siger Michala Juul Kofoed.

Nogenlunde samme lektie har Karina Andersen fra 2 Cut i Rønne gjort sig, da Danmark åbnede op sidste gang.

– Jeg har også lovet mig selv ikke at arbejde mere end normalt, for efter sidste genåbning fik jeg faktisk stresssymptomer.