Først ledige tider i april. Hvis du vil klippes i en fart, skal du (sandsynligvis) til Sandvig

Først ledige tider i april. Hvis du vil klippes i en fart, skal du (sandsynligvis) til Sandvig
Grafik: Christina Skovmose
| ABONNENT | 5. MAR 2021 • 16:32
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
5. MAR 2021 • 16:32
Af:
Martin Gangelhoff Hansen

FRISØRER

Hvem skal du ringe til, hvis du er desperat efter at blive klippet? Og hvem kan du godt glemme alt om at komme under saksen hos, hvis det bare skal gå stærkt?

For at opklare de spørgsmål har Bornholms Tidende kontaktet alle frisører på Bornholm. Nogle ganske enkelte har trukket stikket ud, så man kun får en telefonsvarer. Undersøgelsen bygger på svar fra 29 bornholmske frisører.

De 29 er blevet kontaktet mellem tirsdag og fredag. Derfor har datoen for første ledige tid med stor sandsynlighed allerede flyttet sig længere frem i tiden for alles vedkommende. Men listen over frisørernes ventetider giver stadig en strømpil på, hvor der er en chance rimelig snart – og hvor man skal væbne sig med stor tålmodighed.

Med det ene forbehold har billedet i denne uge tegnet sig sådan, at man skal tage til Frisørhuset i Sandvig, hvis man vil hurtigst muligt til. Her kunne man fredag hive rekorden for hurtigst mulige ledige tid hjem ved at svare, at den første af den slags ligger allerede den 10. marts.

Og igen: Den tid kan meget, meget vel være booket allerede.

Hvis man omvendt bare må lade lokkerne falde hos Klippestalden (sjovt nok også i Sandvig), må man indstille sig på, at ens hår vil vokse et par centimeter, før det kan komme under saksen. Klippegården tager den modsatte rekord ved at oplyse, at første ledige tid først kommer 1. juni.

Op mod 40 daglige opkald

Frisørernes datoer for førstkommende ledige tid er det synlige produkt af en uge, hvor rigtig mange frisører på Bornholm har haft så rødglødende telefoner, at de mest travle på det nærmeste har måttet bruge grydelapper for bare at kunne holde om telefonen.

– Jeg har haft måske 30 eller 40 opkald om dagen. Rigtig mange ringede i mandags, det var nok også mere end 30 eller 40, fortæller Michelle Hansen fra Klip & Z i Rønne.

– Hold da op, jeg går jo i forvejen her som en robot. Hvor mange har ringet…? 10, måske 12, måske 15 de forskellige dage. Der har såmænd nok ringet flere. Lad os bare sige 20, svarer Jannie Blom fra Frisør Jannie, også i Rønne.

– Telefonen ringer 5-6 gange. Så er der lidt pause, og så ringer den 5-6 gange igen. Der har vel været cirka 20 opkald om dagen. Men meget er allerede booket i januar og februar. Dem, der ringer nu, er dem, der er desperate efter at blive klippet, fortæller Charlotte Nilsson fra Salon Nord.

– Den var slem i mandags. Der var vel 10 eller 12, der ringede. Det har taget lidt af nu. Der har også været sms'er og messenger-beskeder, kan Karina Andersen fra 2 cut fortælle.

– Tirsdag var der 21, der ringede, kunne jeg se på telefonen, siger Randi Juul Hansen fra Klippegården.

Nogle slipper næsten for opkald

Frisører med tidsbestilling over internettet har i denne uge prist sig ekstra lykkelige over, at de har rykket i nogle tilfælde op mod 90 procent af deres bookinger over på nettet. Det har sparet dem for rigtig mange opkald, lyder det samstemmende fra denne gruppe af de bornholmske frisører.

– Der har ikke ringet så mange, men det er også fordi mange kunder booker online. Så jeg har ikke haft det store ringeri, og det er jeg faktisk glad for. Jeg er glad for, at mine kunder er så velopdragne, at de ordner det selv, siger for eksempel Camilla Sommer Nielsen fra Salon Madison i Rønne.

Hold da op, jeg går jo i forvejen her som en robot. Hvor mange har ringet…? 10, måske 12, måske 15 de forskellige dage. Der har såmænd nok ringet flere. Lad os bare sige 20

Jannie Blom, frisør i Rønne