Frisører lavede slutspurt: Jytte Sonne tog søndagen i brug for at nå alle julekunder
Da nedlukningen blev kendt, ringede frisør Jytte Sonne fra Salon Syd til alle de kunder, der havde bestilt tid mandag, tirsdag og onsdag i næste uge, og det lykkedes at ombooke de fleste. Foto: Jens-Erik Larsen

20. DEC 2020 • 20:45 • AF JAKOB-NOERMARK • GRATIS

Frisører lavede slutspurt: Jytte Sonne tog søndagen i brug for at nå alle julekunder

Erhverv

Rønne

Lysene var tændt i mange frisørsaloner søndag. Frisører plejer ellers ikke at stille sig til rette med saks, kam og shampoo på ugens sidste dag, men da denne søndag på grund af nedlukningen af landet også var årets sidste arbejdsdag for frisører, måtte den tages i brug.

I Salon Syd på Stålegade i Rønne er Jytte Sonne i gang med at vaske hår på en af sine kunder, da Bornholms Tidende banker på. Hun har udvidet åbningstiderne de seneste tre dage, så alle de kunder, der havde bestilt tid til en juleklipning kunne nå forbi.

– Jeg har nok arbejdet de timer, som jeg ellers skulle have haft op til jul, fortæller Jytte Sonne.

Fra mandag den 21. december til og med 3. januar skal liberale erhverv som frisører, tandlæger og køreskoler holde lukket, så aktiviteten i samfundet kan mindskes mest muligt.

Kalenderrokade

Efter at statsministeren i onsdags annoncerede nedlukningen af frisørbranchen, fik Jytte Sonne travlt med at omstrukturere tiderne op mod jul. Tre fuldt optagede dage bag frisørstolen skulle flettes ind i kalenderen, og det lykkedes næsten at finde nye tider til alle kunderne – det var vel at mærke de kunder, som havde været ude mindst en måned i forvejen for at bestille en tid hos hende tæt på jul.

Susanne Mikkelsen, som er ved at blive klippet, nåede ikke at blive nervøs for, om hun måtte undvære frisørbesøget op til helligdagene.

– Nej, for min søde frisør ringede med det samme og spurgte, om jeg ville flytte min tid til søndag, siger kunden.

Nu må vi se

For at kunne nå det hele har Jytte Sonne torsdag, fredag og lørdag arbejdet fra klokken otte om morgenen og indtil 18-19-tiden. Søndagens sidste tryk på saksen, regner hun med, bliver omkring klokken 17. Og hun ser efterhånden frem til at gå på ferie efter den corona-fremkaldte slutspurt.

– Nu må vi se, hvor lang tid vi skal holde lukket. Vi ved ikke, hvor lang tid der går, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi skal holde lukket en uge mere, siger Jytte Sonne, som roser sine kunder for at have udvist ansvarlighed i de forgangne måneder.

– Kunderne har ikke været bange for at komme herned, og de har været gode til at melde afbud, hvis de ikke føler sig helt raske, siger den ferieparate frisør.

SENESTE NYHEDER

23. JAN 2021 • 08:14 • GRATIS
35-årig sigtet for at køre påvirket
23. JAN 2021 • 06:00 • GRATIS
Jazzklub ønsker hjælp til koncerter

MEST LÆSTE BORNHOLM

22. JAN 2021 • 12:07 • GRATIS
Sportsforretning lukker
21. JAN 2021 • 17:55 • GRATIS
Populær sti er lukket efter mindre jordskred
22. JAN 2021 • 20:46 • GRATIS
Tidligere øldepot og VVS-forretning i Rønne solgt
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.