Har man set dokumentarfilmen "Trøffeljægerne fra Piemonte", ved man, at nogle mennesker går ekstraordinært meget op i de særlige svampe. Hvordan det kan være, kan man måske finde ud af under den tredje udgave af Bornholms Trøffelfestival i oktober.
Trøffel Bornholm kalder det selv en mulighed for at dykke ned i trøflens fascinerende verden gennem seminarer, smagninger og naturoplevelser.
På Melstedgård vil trøffeleksperter fra Sverige og Danmark dele ud af deres viden om og passion for trøffelproduktion, og bagefter bliver deltagerne inviteret på en trøffeljagt med mulighed for at opleve trøflen i dens naturlige habitat. Aftenen slutter med en trøffelmiddag på Skipperkroen i Tejn, hvor krovært Margrethe Kjellberg og restaurantchef Martin Olsen fra restauranterne Marv & Ben og Anton står for menuen.
Lisbeth Kjellberg og Kirstine Nystrøm fra Trøffel Bornholm benytter festivalen til at lancere deres nye trøffelvodka og trøffelolie, som de har skabt med gotlandske bourgogne-trøfler.