Festival hylder trøflen

Festival hylder trøflen
Deltager man i Bornholms Trøffelfestival, kommer man blandt andet på trøffeljagt i den lokale natur. Foto: Trøffel Bornholm
NOTITS | 11. SEP 2024 • 18:30
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
11. SEP 2024 • 18:30

Trøffel Bornholm er klar til tredje udgave af Bornholms Trøffelfestival.

Har man set dokumentarfilmen "Trøffeljægerne fra Piemonte", ved man, at nogle mennesker går ekstraordinært meget op i de særlige svampe. Hvordan det kan være, kan man måske finde ud af under den tredje udgave af Bornholms Trøffelfestival i oktober.

Trøffel Bornholm kalder det selv en mulighed for at dykke ned i trøflens fascinerende verden gennem seminarer, smagninger og naturoplevelser.

På Melstedgård vil trøffeleksperter fra Sverige og Danmark dele ud af deres viden om og passion for trøffelproduktion, og bagefter bliver deltagerne inviteret på en trøffeljagt med mulighed for at opleve trøflen i dens naturlige habitat. Aftenen slutter med en trøffelmiddag på Skipperkroen i Tejn, hvor krovært Margrethe Kjellberg og restaurantchef Martin Olsen fra restauranterne Marv & Ben og Anton står for menuen.

Lisbeth Kjellberg og Kirstine Nystrøm fra Trøffel Bornholm benytter festivalen til at lancere deres nye trøffelvodka og trøffelolie, som de har skabt med gotlandske bourgogne-trøfler.

– Vi er superglade for at afholde festivalen sammen med Dario Perisic i år, der er ekspert i trøfler og forhandler til restauranter i Danmark. Ligeledes er vi meget taknemlige for at have Martin Olsen med som gæstekok, fortæller de i en pressemeddelelse.

Festivalen finder sted den 26. oktober.

FÅ ABONNEMENT