Feriehuse er populære

Feriehuse er populære
Solskinsø eller sneø. Begge udgaver trækker. Arkivfoto: Preben Patuel
| ABONNENT | 12. FEB 2021 • 15:36
| ABONNENT
12. FEB 2021 • 15:36

VINTERFERIE

– Vinterferien ser rigtig god ud, hvad angår udlejning af vores feriehuse, så vi er meget tilfredse.

Sådan siger Andreas Brandt Andersson, direktør i Feriepartner Bornholm.

– Det er små tal, men belægningen er rigtig, rigtig fin. Den er på 70 procent af de feriehuse, vi har åbne, og vi plejer kun at ligge på cirka 50 procent, så det er bedre end normalt.

Feriepartner Bornholm har i alt 550 feriehuse til udlejning rundt om på Bornholm, men heraf er kun cirka 100 åbne til udlejning i vinterferien, hvoraf altså en 70 stykker er booket.

– Og vi har set mange kortfristede bookinger, altså gæster, der har booket hus torsdag eller fredag med ankomst lørdag eller søndag, siger direktøren.

– Folk har nok været lidt afventede i forhold til de restriktioner, der er, hvis man vil rejse gennem Sverige.

Ser du gerne regionale genåbninger, hvor man måske lempede corona-restriktionerne på Bornholm?

– Ja, det ville være fint. Men det, vi især går og venter på, er ikke mindst en tysk genåbning. Den er helt afgørende for os i forhold til sommeren, siger Andreas Brandt Andersson.

Ritzau oplyser, at mange danskere kommer til at tilbringe vinterferien i lejede feriehuse rundt om i hele landet. Således har danskerne ifølge Danmarks Statistik forudbooket 7.000 hus-uger i danske feriehuse i februar i år, hvilket er mere end dobbelt så mange, som der var booket på samme tid sidste år.

– Aldrig er antallet af danske forud-bookinger steget så voldsomt som i år, forklarer specialkonsulent i Danmarks Statistik Paul Lubson i en pressemeddelelse.

Hus-uger er et mål for, hvor mange hele uger på syv dage et sommerhus har været udlejet til en gæst.