Eksplosiv stigning på Køge-ruten i vinterferien

Eksplosiv stigning på Køge-ruten i vinterferien
Mange rejsende tager Hammershus til og fra Bornholm i den kommende uge. Pressefoto: Anders Beier/Bornholmslinjen
| ABONNENT | 12. FEB 2021 • 11:42
| ABONNENT
12. FEB 2021 • 11:42

TRAFIK

Set over hele vinterferien i uge syv, altså fra fredag og til søndag otte dage, er der en markant stigning af passagerer på hele 364 procent på Bornholmslinjens rute mellem Rønne og Køge, hvis man sammenligner med samme uge sidste år.

Det oplyser rederiets kommunikationschef, Jesper Maack.

– Sidste år havde vi i uge syv 852 returrejsende på Køge-ruten, men i år er der booket lige under 4.000. Det er en stigning på 364 procent, siger han og fortsætter:

– Det skyldes formentlig to ting. Da vores Rønne-Ystad-rute under den svenske grænselukning på et tidspunkt var forbeholdt folk, der bor på Bornholm, er der formentlig nogen, der har tænkt, at de gerne ville til Bornholm i vinterferien, men som for en sikkerheds skyld valgte at booke til Køge-ruten i god tid – og så har de valgt at lade deres reservation stå. En anden ting er, at Køge tilbyder et lidt mindre stressende rejseforløb, for man skal jo ikke, som hvis man skal passere den svenske grænsekontrol, dokumentere, at man har fået en negativ coronatest, som er højst to døgn gammel. Man kan godt forestille sig, at folk har det sådan, at den stress gider de ikke belemre vinterferien med, og så tager de over Køge.

Interessante øer

Ikke desto mindre kan Jesper Maack også oplyse, at vinterferien byder på en stigning på 33 procent på Rønne-Ystad-ruten.

– Erfaringen siger så, at vi nok skal trække cirka 10 procent fra bookingerne, så vi ender på cirka 20, måske 25 procent flere rejsende, siger han.

– Men i 2020 havde vi cirka 19.000 rejsende frem og tilbage, og vi står vi lige nu til at få cirka 25.500.

Overrasker det jer? Vi står midt i en pandemi.

– Ja, men vi har over de senere år set de tocifrede stigningsprocenter nærmest fra højtid til højtid og ferieperiode til ferieperiode på Bornholm. Og nok er vi ramt af corona, men den betyder også, at der ikke rigtig er nogen, der tager på skiferie eller udlandsferie i det hele taget, og på den baggrund er det nok ikke så overraskende, at Bornholm – og i øvrigt også de andre øer som eksempelvis Samsø og Fanø – oplever den popularitet, siger Jesper Maack og konkluderer:

– Når vi skal holde ferie hjemme, er øerne simpelthen interessante.