Der er rift om de nye ungdomsboliger: Unge brugte lørdagen på at flytte ind

Der er rift om de nye ungdomsboliger: Unge brugte lørdagen på at flytte ind
Ungdomsboligerne på Smallesund 82-88 var i denne weekend indflytningsklare - 37 af de ialt 45 postkasser er ligeledes klar til at modtage post. Foto: Berit Hvassum
BOLIG | RØNNE | ABONNENT | 2. AUG 2021 • 07:30
Af:
Mette Holm Hansen
BOLIG | RØNNE | ABONNENT
2. AUG 2021 • 07:30

Der er første gang, at Isabella Prenter skal bo for sig selv.

Hun skal flytte ind i en af de 45 spritnye ungdomsboliger, der fredag den 30. juli blev indviet på Smallesund 88 i Rønne. Lørdag morgen er den 17-årige Rønne-bo mødt op sammen med sine forældre og venter nu på at blive vist på plads. Hun glæder sig til at få sit eget.

– Det har jeg bare altid villet, siger Isabella Prenter.

Men der erogså en anden grund til hendes flytning, for om få dage begynder Isabella Prenter som elev i Jysk. Uddannelsen tager to år, og så er det godt at have sit eget.

Isabella Prenter har valgt en af de små boliger, som er en et-værelses lejlighed med hems.

– Jeg synes, den virker stor til trods for, at der kun er et værelse. Den er mega flot, det er lige mig, det er luksus, siger hun.

Isabella Prenters mor er også imponeret over stedet, men lidt mindre begejstret over, at datteren nu flytter hjemmefra.

– Det er ganske forfærdeligt, jeg synes overhovedet ikke, jeg har lyst til det, ler mor Ronja Prenter, som dog også tilføjer.

– Men sådan er det, og det er jo også helt naturligt.

Isabella Prenter er godt forberedt og har købt alt, hvad hun forventer at få brug for.

– Vi var ude at købe de sidste ting i går, men jeg er da overrasket over, hvor meget der skal til, siger Isabelle Prenter.

Travl inspektør

Inspektør i Bornholms Boligselskab, Henrik Laursen, har travlt. Han viser de unge på plads og har en afkrydsningsliste med sig.

– Vi kan jo starte heroppe. Miljøstationen, den er derover i hjørnet, til husholdningsaffald, pap og papir. En postkasse der, og så er der parkeringspladser her, og det er bare først til mølle. Hvis man vurderer, at der er for få pladser, så kan man jo altid tage det op til et beboermøde, og så er der mulighed for at udvide, der og der, men man har i første omgang vurderet, at det er nok, siger Henrik Laursen.

Isabella Prenter er sammen med boliginspektøren og sine forælder nået hen til sin bolig.

– Det er el-måleren, og den har jeg læst af. Entreprenøren han hæfter for det strøm, der er brugt indtil indflytning, så derfor er der slukket derinde. Skal du flytte ind i dag, for så tænder vi den bare nu, lyder det fra Henrik Laursen.

– Ja det skal jeg, kommer det hurtigt fra Isabella Prenter.

– Herinde er din vandmåler, og den opfordrer vi også til, at du holder øje med. Tjek det en gang om måneden, så du har styr på vandforbrug, opfordres der.

Henrik Laursen viser også, hvordan HPFI-relæet virker, hvis der skal hænges en lampe op eller skiftes en pære.

– Så kan man altid bare klikke på den, så du ikke får stød, og er der nogle problemer, så kan du bare ringe til os. Men velkommen ind.

Isabella Prenter stråler og svarer med et stor tak. Boligselskabets inspektør nikker glad og gør klar til at tage fat på den næste på listen.

– Det er fantastisk efter et år at se alle de her unge mennesker med papkasser, der flytter ind. Alle er glade og positive, fastslår Henrik Laursen.

Inspektør i Bornholms Boligselskab er klar til at vise Isabella Prenter på plads i hendes nye bolig. Foto: Berit Hvassum