Debut for spritnyt overnatningskoncept
Naturpark Christiansøs har sammen med Christiansøfarten lavet et helt nyt overnatningskoncept til de bornholmske folkeskoler.
Bølgerne bruser mod klipperne, mens tusmørket kommer snigende. Lige nu er eleverne fra Hans Rømerskolen Danmarks østligste mennesker.
Skolen er på overnatningstur til Christiansø og den første, der klikker ind i Naturpark Christiansøs og Christiansøfartens helt nye overnatningskoncept for de bornholmske folkeskolers 5.-6. klasser.
Et overnatningskoncept, hvor der er tænkt på alt fra transport til og fra skolen, overnatning i lækre, store telte, madlavning, undervisning og masser af hyggestunder.
Det fortæller Nina Bonnén Mourier, som er naturvejleder i Naturpark Christiansø i en mail til Tidende, hvor hun videre fortæller, hvordan hun har inviteret eleverne med ud til et af de steder på Christiansø, som hun holder særligt af, uanset om det er for at opleve naturens kræfter rase, bade fra de sommervarme klipper eller finde ro i naturen.
Her til aften er det roen, der har indfundet sig. Eleverne sidder spredt langs vandet, de snakker ikke sammen. Lige nu er fokus på at lade roen sænke sig, lade dagens oplevelser bundfælde sig og lytte til og sanse naturen. En svartbag kommer flyvende, en flok edderfuglehunner skræpper op, bølgerne slår mod klipperne, og der lugter svagt af sæl, fortæller naturvejlederen og fortsætter:
Efter et par minutter i stilhed samles klassen, og turen går videre over øen, forbi øens vandhuller, hvor de grønne frøer og latterfrøerne højt kvækkende er i fuld gang med deres forårsritualer.
Målet er Store Tårn, hvor eleverne runder dagen af med en 360 graders panoramaudsigt over Christiansø og Frederiksø, mens solen begynder at farve himlen rød.
– Dagen har være fyldt med hygge og gode oplevelser, og aftenen har været helt magisk. Jeg håber inderligt, at jeg kommer igen til næste år med min kommende 6. klasse! Der er virkelig tænkt hele vejen rundt, så det er så simpelt som muligt for os lærere – forløb og transport bookes hos naturvejlederen og Christiansøfarten, og herfra er der tænkt på alt. Teltene var slået op og klar, da vi ankom. Udekøkkenet er fint udstyret og klar til brug. Og jeg tror ikke, at der var nogle af eleverne, der nogensinde har været med til at ringmærke en fugl før, fortæller Lykke Rømer, der er lærer på Hans Rømerskolen og en af initiativtagerne til turen, i beretningen.
Pose i bæltet
Elever og lærere er indlogeret i Kongens Have i naturparkens tre store glampingtelte, men tidligere på dagen var eleverne forbi ringmærkernettene sammen med Mikkel og Per, der ringmærker trækfugle på Christiansøs Naturvidenskabelige Feltstation.
Ringmærkerne havde en overraskelse med i en pose i bæltet i form af en tornskade, som de ringmærkede sammen med eleverne, inden fuglen blev sendt videre på sit træk mod nord.
– Ud over en masse hygge på vores smukke øer er et vigtigt led i vores overnatningsture at præsentere den unikke natur og historie, der er på øerne. Det gør vi i vores undervisningsforløb. I dag er eleverne blevet ført igennem trækfuglenes farefulde færd fra Afrika til Christiansø og videre nordpå. Men vi kunne også have sat fokus på børnelivet på øerne gennem tiderne og frem til i dag. Det optager mange af eleverne enormt meget, hvordan det er at vokse op og være barn og ung i så lille et samfund, fortæller Nina Bonnén Mourier.
Hun fortsætter:
Næste formiddag er det en flok trætte men glade elever, der slæber soveposer og liggeunderlag ombord på båden retur til Gudhjem. Det er Simon, der er skipper i dag, og inden eleverne får lov til at gå ombord, forhører Simon sig lige ud over flokken, om de har haft en god tur til Christiansø.
– Jaaaahh, lyder det samstemmende med let trætte stemmer retur fra flokken.
Simon Damkilde Christensen, der er skipper på Ertholm og medejer af Christiansøfarten:
– Når vi vælger at gå ind i et samarbejde som dette, så handler det om, at vi rigtig gerne vil vær med til at binde bornholmerne og ikke mindst de bornholmske skolebørn tættere til Christiansø. Det giver næsten sig selv, at vi der sejler Ertholm frem og tilbage mellem Gudhjem og Christiansø har et hjerte, der banker helt særligt for Christiansø. Det håber vi, at vi kan sprede til en masse bornholmske børn og familier ved at give skolebørnene denne helt ekstraordinære oplevelse.
Bookingerne for det kommende skoleår er allerede godt i gang, fortæller han videre.
NYT JOB
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration