Copenhagen Medicals direktør var med til genåbningen: 'Vi har fået en enestående modtagelse'

Copenhagen Medicals direktør var med til genåbningen: 'Vi har fået en enestående modtagelse'
Jeppe Handwerk er direktør i Copenhagen Medical, som har fået opgaven med at lave lyntest på blandt andet Campus Bornholm. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 1. MAR 2021 • 14:52
| ABONNENT
1. MAR 2021 • 14:52

GENÅBNING

Copenhagen Medical A/S har fået opgaven med at lynteste flere steder på Bornholm, herunder også på Campus Bornholm, hvor der over weekenden er blevet etableret et testcenter lige indenfor hovedindgangen til campus.

Under genåbningen mandag morgen var Copenhagen Medicals direktør, Jeppe Handwerk, selv med til at observere og hjælpe til med at lynteste elever og personale.

– Jeg er back-up og poder også, hvis der er brug for ekstra hænder. Vi er mange her i dag og kører også med en overkapacitet for at undgå kø og for lang ventetid, men det er klart, at når vi både skal sidemandsoplære og pode i dag, så er det godt med ekstra kræfter, og så er jeg her og kan træde til, siger han.

Ansætter lokale podere

Ifølge Jeppe Handwerk er Copenhagen Medical taget til Bornholm med 20 ansatte fra København, hvoraf 14 er podere, der skal køre sidemandsoplæring af lokale podere til og med onsdag.

Herefter vil de fleste podere på de bornholmske lynteststeder være lokale.

– Vi har gjort alt for at ansætte så mange lokale som muligt. Vi havde samtaler fredag og lørdag, undervisning lørdag og søndag, og vi har fået 50 til 65 mennesker med om bord lokalt, siger han.

Copenhagen Medical har ansat folk til at varetage forskellige funktioner i forbindelse med lyntestene.

Nogle er "værter", som tager imod dem, der skal testes, andre registrerer oplysningerne på de fremmødte, og så er der podere og dem, der skal aflæse resultaterne.

Det har været en stor øvelse at få alt klar til mandag, fortæller Jeppe Handwerk.

– Det har været en udfordring, men en god en af slagsen. Vi fik opgaven torsdag og skulle stå klar mandag. Det er klart, at det er en stor opgave at nå i mål med, men det er en opgave, vi er glade og stolte over at få, siger han.


Foto: Berit Hvassum

Indkvarteret i nord

Ifølge Jeppe Handwerk har han og hans ansatte fået en god modtagelse på Bornholm.

– Vi har et rigtig godt og upåklageligt samarbejde med kommunen, Campus Bornholm og Region Hovedstaden. Og så er vi indkvarteret på hotel Nordlandet, hvor vi virkelig har fået en enestående modtagelse. Hotellet stod tomt, så kom vi og fik nærmest nøglerne til hele hotellet. Det er altså en stor hjælp, når man skal løse en stor opgave og skal have personale med herover, siger han.

Lyntestområdet på campus er ikke et åbent testcenter, men er etableret kun for Campus Bornholm.

Jeppe Handwerk er dog klar til at rykke ud til flere steder, hvis der er brug for det.

– Vi står til rådighed, hvis der er andre i Rønne, der har brug for os til at lynteste. Nu er vi her jo, siger han.