Copenhagen Medical overtager lyntestopgave fra Falck: 'Vi kigger andre steder hen end Søndermarkshallen'

Copenhagen Medical overtager lyntestopgave fra Falck: 'Vi kigger andre steder hen end Søndermarkshallen'
Copenhagen Medical leder efter anden lokation end Søndermarkshallen. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. APR 2021 • 13:16
Julia Aka Wille
Journalist
| ABONNENT
20. APR 2021 • 13:16

TEST

Den 8. maj er sidste dag med Falck i spidsen for opgaven med lyntest i Rønne. Efter en udbudsrunde i regionen overtager Copenhagen Medical, der i forvejen har fem testcentre fordelt på Bornholm. Falcks testcenter har siden 6. februar holdt til i Søndermarkshallen, men Copenhagen Medical leder efter anden lokation, da foreningsidrætten fra den 21. april kan vende tilbage til hallerne.

– Vi har haft et møde med regionen i dag, men det er stadig ikke på plads, hvor lokationen for det nye lyntestcenter skal være. Vi kigger andre steder hen end Søndermarkshallen, da vi ikke vil optage pladsen for idrætslivet, siger Trine Baadsgaard, presseansvarlig hos Copenhagen Medical.

– Vi lever af at løse udfordringer, så det skal vi nok finde ud af, tilføjer hun.

Flere beslutninger skal tages

Trine Baadsgaard oplyser, at Copenhagen Medical er i fuld gang med at ansætte nye folk, finde lokation og udregne testkapaciteten til deres nye testcenter i Rønne.

– Der er flere af vores medarbejdere, der i takt med den gradvise genåbning, skal tilbage til andre job. Derfor er der behov for en ny rekruttering til centret, fortæller hun.

Copenhagen Medical har allerede testcentre i Allinge, Svaneke, Nexø, Aakirkeby og Campus Bornholm i Rønne.

– Sammenlignet med de eksisterende centre på Bornhom, bliver det i Rønne nok et af de større. Vi skal stadig beslutte, hvor stor kapaciteten skal være, og om vi eventuelt skal ligge testcentret på campus sammen med det nye. Det er noget, vi stadig kigger på, siger hun.

Frem til 10. august

I sidste uge afsluttede Region Midtjylland, på vegne af regionerne, udbudsprocessen om at hurtigteste danskerne for covid-19. Syv virksomheder bød på opgaven, og de tre nuværende leverandører har alle vundet opgaven i endnu en periode.

I Region Hovedstaden betyder det, at Copenhagen Medical fortsætter som leverandør i perioden fra 10. maj til 10. august.

I udbuddet vægtede pris 50 procent og kvalitet 50 procent, og efter vurderingen af de indkomne tilbud blev resultatet, at regionerne indgår nye kontrakter med de nuværende leverandører.

- Med udbudsresultatet skærer vi en bid af prisen og sikrer samtidig hele landet dygtige leverandører, der leverer høj kvalitet. Det resultat kan vi kun være tilfredse med, siger koncerndirektør Anders Kjærulff i Region Midtjylland i pressemeddelelsen.