Campus i dialog med styrelse om særlige forhold
Det er et tilbagevendende faktum, at Campus Bornholm ikke får gavn af midler til små gymnasier i yderområder. Ifølge Campus er man i dialog med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet om de "særlige forhold".
Da finansloven mandag blev præsenteret, stod det klart, at der er afsat 111 millioner kroner til små gymnasier i yderområder.
Campus Bornholm kommer dog ikke til få gavn af de penge, lød det fra direktør på Campus Bornholm, Inge Prip, til TV2 Bornholm.
– Det er desværre et tilbagevendende forhold, at Campus Bornholm ikke får gavn af midler, der afsættes til små gymnasier i yderområderne, skrev hun i en mail, der også er sendt til Tidende.
Til gengæld får Campus Bornholm gavn af puljerne til voksenuddannelsescentre med økonomisk udfordrede afdelinger. I år har campus fået 200.000 kroner derfra.
Tidende har bedt om et interview om, hvorfor Campus Bornholm ikke kan regnes som et gymnasie, men godt kan regnes for et voksenuddannelsescenter.
Det har ikke været muligt, men i en mail skriver Campus Bornholms ressourcechef, Signe Saabye Ottosen.
– Vi er i dialog med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) mhp. at skabe opmærksomhed om vores særlige omstændigheder på Bornholm. Vi ved pt. ikke yderligere i denne sag.
Skulle vælge en ud af tre
Tidende har været i kontakt med Børne- og Undervisningsministeriet. Her oplyser man, at Campus Bornholm i sin tid blev pålagt at vælge, om man ville registreres som gymnasie, erhvervsskole eller VUC, da man ikke kunne være registreret alle tre på trods af, at man altså udbyder de tre uddannelsesformer.
– I forbindelse med fusionen af Bornholms Erhvervsskole, Bornholms Gymnasium og VUC Bornholm skulle den fortsættende institution vælge, hvilken lov den nye institution skulle være registreret under. Det betyder i praksis, hvilken institutionsform de ønskede at være registreret som. Her valgte institutionen at blive registreret som en erhvervsskole, oplyser ministeriet i en mail.
Derfor kan Campus Bornholm altså få del af visse tilskud, men ikke andre som tilskuddet til små gymnasier i yderområder.
– Institutionen modtager dog bl.a. aktivitetsafhængige taxametertilskud for både sin STX-, VUC- og erhvervsuddannelsesaktivitet samt andre tilskud for deres STX- og VUC-udbud, oplyser ministeriet videre.
NYT JOB
MEST LÆSTE

Farlige vaner starter i stilhed

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration