Byforening fik en ny formand

Byforening fik en ny formand
Rønne Byforenings bestyrelse konstituerede sig efter generalforsamlingen med Tom Jensen som ny formand. Foto: Holger Larsen
BYLIV | RØNNE | ABONNENT | 30. SEP 2021 • 10:00
Holger Larsen
Journalist
BYLIV | RØNNE | ABONNENT
30. SEP 2021 • 10:00

Niels-Holger Larsen gik af efter 11 år som formand for Rønne Byforening.


Tom Jensen er ny formand for Rønne Byforening efter generalforsamlingen onsdag aften på restaurant Selmas Home Cooking i Rønne.

Niels-Holger Larsen stoppede som formand efter 11 år på posten, men er fortsat en del af bestyrelsen.

Den nye formand sad i forvejen i byforeningens bestyrelse, som i øvrigt fik et enkelt nyt medlem ved generalforsamlingen. Nemlig Ulla Bechsgaard. Hun blev valgt som afløser for Bjarne Ilsted Bech, der blev hyldet for sit mangeårige bestyrelsesarbejde i foreningen. Ilsted Bech, der netop er fyldt 90 år, har blandt andet været formand for byforeningen i 12 år.

Tre bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt. Det var Suzanne Ringsted, Esben Ørberg og Sven Lindahl.

Næstformand Ebbe Birch og sekretær Esben Ørberg hyldede Niels-Holger Larsen med flotte ord og gaver, da den afgående formand havde aflagt sin sidste beretning.

– En mand, som gennem sin formidling gennem 50 år har fået flere yngre generationer til at se værdier i det oprindelige, hvis det var godt tænkt og vel udført, sagde Esben Ørberg blandt andet om Niels-Holger Larsen.

– Din stædige holden fast ved en kultur, en stil, et håndværk, en skik, som aldrig kan afskrives som døgnflue, men altid vil være ledetråd for dine efterkommere, ja, den kultur er såmænd ved at vinde frem igen. Ikke nødvendigvis på grund af dig Niels-Holger, men du har gjort dit, fortsatte Esben Ørberg.