Bornholmslinjen: Vind og mange turister forsinker færgen

Bornholmslinjen: Vind og mange turister forsinker færgen
Express 1 ankommer til Ystad Havn søndag aften, hvor 20.30-afgangen blev forsinket 40 minutter. Foto: Torben Østergaard Møller
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT | 19. JUL 2021 • 11:57
Sofie Møller
Journalist
TRANSPORT | BORNHOLM | ABONNENT
19. JUL 2021 • 11:57

Grundet en række forsinkelser i løbet af weekenden kom flere passagerer senere i land på Bornholm end forventet.

 

Der har været hård vind til stiv kuling,
og så kan man ikke med et fuldt skib
bare drøne derudaf

 

De, der måtte vente længst, var passagerer, som skulle med aftenafgangen søndag klokken 20.30 på Express 1 fra Ystad til Rønne. Her blev færgen 40 minutter forsinket og var derfor først fremme i Rønne klokken 22.33.

Pr- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen Jesper Maack fortæller, at forsinkelserne skyldes flere faktorer.

– Det er den klassiske forklaring, når vi har så fulde skibe, som vi har lige for tiden, og en varieret passagersammensætning. Der er mange sommerferiegæster, som måske er mere forsigtige med at komme på færgen. Det gør, at det tager længere tid, når vi skal laste færgen. Derudover er det generelt mere kompliceret at laste færgen for tiden, da vi har mange cykelanhængere og campingvogne, siger han, og understreger, at der er meget drøn på færgerne i sommerperioden.

En anden væsentlig faktor for søndagens forsinkelser var, ifølge Jesper Maack, også blæsten.

– Der har været hård vind til stiv kuling, og så kan man ikke med et fuldt skib bare drøne derudaf. Så tænker man mere i komfort, og derfor må man nogle gange sætte farten ned, siger han.

Forsinkelser akkumulerer

Ifølge Jesper Maacks oplysninger startede forsinkelserne om søndagen på fem til 10 minutter, men endte så med at være omkring de 40 minutter.

– Det er nogle gange sådan, at når der opstår noget undervejs, så akkumulerer det en en smule forsinkelser i løbet af dagen. Det ser ud til, at man ikke har været i stand til at indhente det, nok især på grund af de vanskelige vejrforhold, siger han.

Normalt fungerer det sådan, at driftsafdelingen på Bornholmslinjen sidder og vurderer, om de skal sende beskeder ud til kunderne om forsinkelser. Om dette er sket i weekenden, fortæller Jesper Maacks oplysninger intet om.

– Vi forsøger så vidt muligt at informere kunderne, så de er klar over, at der er forsinkelser, siger han.