Amputeret halloween i Gudhjem – monstre og aktiviteter er svære at få øje på

Amputeret halloween i Gudhjem – monstre og aktiviteter er svære at få øje på
Der er pænt med turister i Gudhjem, selvom Halloween i Gudhjem i år er aflyst. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 14. OKT 2020 • 12:23
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
14. OKT 2020 • 12:23
HALLOWEEN

Normalt er Gudhjem i efterårsferien forvandlet til Bornholms halloween-hovedstad. Men ikke i år. De forholdsvis mange turister i gadebilledet bliver denne efterårsferie primært mindet om halloween af græskar, der er placeret til pynt uden for byens forretninger. Monstre og aktiviteter er svære at få øje på.

Nær Bech Chokolade på havnen står der dog en større trailer fyldt med græskar, som Gudhjem Eventforening sælger for en tyver stykket. Anna Knightbridge Niberg-Zehngraff fra Gudhjem Eventforening fortæller, at det er, hvad foreningen stiller med i år. Normalt hjælper Aktive Kvinder rigtig meget med til at realisere byens børnevenlige efterårstiltag. Men af coronafrygt står de i år hverken for at skære græskarmænd eller andre aktiviteter.

– Vi vil ikke udsætte Aktive Kvinder for en mulig smittepåvirkning, og derfor valgte vi at aflyse. Men vi synes stadig, at folk skal kunne købe et græskar, og derfor har vi bestilt nogle, som nu er til salg, fortæller Anna Knightbridge Niberg-Zehngraff.


Hun ser det ikke som en reel mulighed, at de erhvervsdrivende, som står bag eventforeningen, selv står for halloween-aktiviteterne. Det vil kræve for mange ressourcer. Eksempelvis ville coronarestriktionerne betyde, at den populære halmlabyrint skulle overvåges nidkært.

– Hele Halloween i Gudhjem er bygget op om frivillighed og Aktive Kvinders hjælp. Skal vi håndhæve forsamlingsforbuddet, der siger, at der ikke må være flere end 50 i labyrinten, ville det kræve, at vi skulle stå og råbe af folk i stedet for at passe vores butikker – og det har vi ikke lyst til, siger Anna Knightbridge Niberg-Zehngraff.

Eventforeningen har opfordret byens erhvervsdrivende til selv at pynte op til halloween – noget, som Anna Knightbridge Niberg-Zehngraff har gjort i sine Karamel Kompagniet-butikker i både Gudhjem og Rønne.