Regnbuehusets ejer: 'Fantastisk at bo et sted, hvor man kan gøre sådan noget'

Regnbuehusets ejer: 'Fantastisk at bo et sted, hvor man kan gøre sådan noget'
Ejeren af Almegade 1 lejer huset ud på Airbnb. Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 20. JUL 2022 • 18:25
NYHED | RØNNE | ABONNENT
20. JUL 2022 • 18:25

Der er delte meninger om huset på Almegade, der er blevet malet i regnbuens farver. Ejeren af huset har selv oplevet positive tilbagemeldinger.

Et hus på hjørnet af Almegade og Søndergade er blevet malet i regnbuens farver. Det lidt utraditionelle hus har skabt opmærksomhed på blandt andet Facebook, hvor flere har tilkendegivet, at de synes, det er super flot. Andre har også ytret det modsatte, for eksempel Rønne Byforening, der til en artikel i Tidende fortæller, at de opfatter det som grafitti.

– Det tror jeg, grafittimalerne ville være meget uenige i. Det kan være, de synes, det er en degradering af grafitti, lyder det fra ejeren af huset, Guillaume Knudsen.

Han er kunstner og har tidligere arbejdet en del med iværksætteri. For ti år siden flyttede han og kæresten fra København til Bornholm, og de boede til leje i nabohuset, men da de ønskede noget mere plads, købte de det, der nu er regnbuehuset. De har brugt de sidste par år på at sætte det i stand, og tirsdag i sidste uge begyndte de at male den ydre facade.

Hvorfor har I malet det i regnbuefarver?

– Jeg havde en teori om, at det ville få folk til at smile. Når det regner, og der kommer en solstråle ud, og man spotter regnbuen, så plejer jeg i hvert fald at blive glad, siger han og tilføjer:

– Bornholm er de kreatives ø, og jeg synes, det er fantastisk at bo et sted, hvor man kan gøre sådan noget. Vi har brugt en hel del tid på at renovere huset, og det var rimelig skrammet udenfor og manglede helt klart en upshine. Det stak også rimelig meget ud før. Det var gråt bindingsværk med grå sokkel, og det kunne jeg ikke finde andre i området, der havde. Vi prøvede lidt af hvert og prøvede at ramme de gamle farver, men dem kunne vi ikke finde igen.

Så det var ikke planen helt fra start?

– Nej, vi har siddet frem og tilbage på photoshop i måske fire måneder. Det kræver et enormt arbejde at få farverne til at spille sådan der. Det er professionelt, mere end tilfældigheder, siger Guillaume Knudsen.

Huset bliver over sommerferien udlejet på Airbnb, men planen er, at parret skal bo der fast, når de er hjemme fra ferie.

Hvilke reaktioner har I fået på huset?

– Der er mange, der stopper på gaden. Jeg må indrømme, at det kunne have gået begge veje. Jeg havde antaget, at halvdelen ville synes, det var underligt, og halvdelen ville synes, det var fedt. Det, vi mest af alt oplever, er, at folk ikke bare har syntes, det er fedt, de har syntes, det var mega fedt! Og de stopper og tager billeder. Det giver et trafikproblem nogle gange, fordi bilerne stopper. Det skal de nok ikke blive ved med. Men ellers er jeg overrasket over den positive respons. Vi talte også meget med folk, der kom forbi, mens vi malede. Alt i alt har jeg oplevet god respons. Men jeg tror heller ikke dem, der synes, det er forfærdeligt, gider stoppe og og snakke. Men man kan ikke tilfredsstille alle.

Guillaume Knudsen fortæller, at han og hans kæreste har rådført sig med kommunens byg- og planafdeling i forhold til, hvad man må og ikke må.

– Der er regler for, hvordan vinduerne skal se ud. Vi endte med at håndlave og renovere vinduerne selv, så huset har stadig de originale vinduer, som holder supergodt. Men selve farverne kan man udskifte, som man vil.