Besøgsbegrænsninger giver bryggeri ro til produktion

Besøgsbegrænsninger giver bryggeri ro til produktion
To gange om ugen må Small Batch-bryggeriet på Skansevej arrangere rundvisninger. Resten af tiden er der ro til at producere, fortæller Johnny Fagerlund, som både er indehaver og direktør. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 3. FEB 2021 • 20:34
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
3. FEB 2021 • 20:34

ERHVERV

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. I journalistik hedder det sig, at man helst skal undgå klicheer, men denne kliche beskriver meget præcist den situation, bryggeriet Small Batch befinder sig i. Bryggeriet holder til på Rønne Havns område, hvor det ikke er tilladt at have udskænkning og salg til private. Det er ellers en populær aktivitet på mange bryggerier, men når det nu en gang forholder sig sådan, har indehaver og direktør Johnny Fagerlund evnet at finde det positive i situationen.

– Det er ærgerligt, for turisterne vil bare gerne se bryggeriet, komme ind og sige hej og få den oplevelse også, og den kan vi ikke give dem, bortset fra de dage, hvor vi har rundvisning. Men det giver os samtidig en produktionsro, og det vil sige, at når vi producerer, så har vi ikke folk løbende hele tiden, og det er faktisk meget rart, siger han.

Bestemt positivt

I stedet har bryggeriet flyttet sine publikumsrettede aktiviteter til en stand i Torvehal Bornholm, og det har fungeret rigtig godt, fortæller direktøren for det hele.

– Vi har tredoblet vores salg ved at lægge os derud i stedet for at have det hernede. Selvfølgelig koster det lidt mere, for vi skal aflevere lidt penge til torvehallen, det er klart, når man lejer noget derude, men det har bestemt været positivt for os at flytte derud, siger han.

Derfor har det i det store hele ikke skadet bryggeriet, at situationen er, som den er.

– Snarere tværtimod, vil jeg sige. Folk kan nemlig stadigvæk komme på rundvisninger, og så giver vi dem en oplevelse. Folk er rigtig, rigtig glade for det, når de kommer ind. Vi får virkelig store roser. Så det er jeg egentlig godt tilfreds med, siger Johnny Fagerlund.