Udsolgt en hel dag trods ny færge

Udsolgt en hel dag trods ny færge
Mange skal fragtes frem og tilbage i Kristi himmelfartsferien. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | ABONNENT | 16. MAJ 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
16. MAJ 2023 • 15:30

Bornholmslinjen melder om flere udsolgte afgange til Bornholm i Kristi himmelfartsferien, og det samlede antal forventede gæster med færgerne er på nuværende tidspunkt højere end sidste år.

Umiddelbart ligner det, at flere turister vil gæste Bornholm i Kristi himmelfartsferien i år end sidste år. Helt præcist har 47.973 passagerer og 12.652 biler booket sig ind på Bornholmslinjens færger fra onsdag til og med søndag.

Det viser tal fra Bornholmslinjen udtrukket mandag. I 2019 var der på samme tidspunkt - mandag inden Kristi himmelfart - booket til 43.529 passagerer og 10.403 biler. I 2022 var der på samme tidspunkt tale om 46.643 passagerer og 11.468 biler.

– Det er en ganske fin vækst på både passagerer og biler, siger pr- og kommunikationschef hos Bornholmslinjen Jesper Maack og understreger, at der er tale om et øjebliksbillede, og der er tale om reservationer og ikke gennemførte rejser. Man kan med andre ord først konkludere noget på den anden side af ferien.

– Der er altid nogen, hvor der sker noget, der gør, at de ikke kommer afsted alligevel. Men det plejer ikke at være et højt tal i forhold til de her populære miniferier. Hvis man har booket en tur til Bornholm i Kristi himmelfart, så er det nok fordi, man gerne vil afsted.

Han fortæller ligeledes, at tallene for 2019, 2022 og i år kan ende med at udligne sig, da det afhænger meget af, hvornår på året folk booker billet.

– Lad os sige, at der de andre år stadig har været et højt antal bookinger her mandag, tirsdag og onsdag, men i år har folk booket meget tidligt og booker altså ikke mandag, tirsdag og onsdag, så kan tallene jo nærme sig hinanden hen over Kristi himmelfart. Så det er et øjebliksbillede, men der er ikke noget, der antyder, at der skulle være en særlig forklaring på, at folk har booket tidligere i år. Men det er dejligt, at der fortsat er høj interesse for at komme til Bornholm, siger han.

Ikke max kapacitet

Det er Express 5 og Express 1, der udgør sejlplanen i Kristi himmelfartsferien. Og selvom der er øget kapacitet i forhold til tidligere år, så er der stadig en del udsolgte afgange for både biler og gående passagerer både onsdag og torsdag til Bornholm, fortæller Jesper Maack.

– Måske du tænker 'det er lige godt pokkers, at nu har vi fået Express 5, og Express 1 sejler ved siden af, og der er stadig udsolgt?'. En del af forklaringen er, at vi ikke sejler med vores maks kapacitet på Express 5. Det gør vi ikke, fordi opmarchbanerne ikke er blevet udvidet på Bornholm endnu. Det er de jo i Ystad, hvor havnen er bygget om. Så i Sverige er vi i stand til at tage den større kapacitet, som Express 5 har, men det kan vi ikke i Rønne endnu, siger han og tilføjer, at Express 5 sejler med omkring 350 biler, og hvis opmarchbanerne i Rønne var til det, ville de sejle med cirka 400 biler.

– Jeg ved jo så ikke noget om, hvorvidt de også ville være udsolgte, hvis der var fyldt op i banerne, men det er en del af forklaringen.

Ifølge Bornholmslinjens hjemmeside er alle afgange fra Rønne til Ystad udsolgt for biler søndag.