Der er også produceret en film om sikkerhed på havne, og den er blevet vist for de brugerråd, som alle de kommunale havne har, men det er ikke gjort med at se en film, mener Aron Kjøller-Hansen.
– Det er vigtigt at prøve en redning i virkeligheden og få erfaring med, hvordan man bjærger en forulykket person op på en redningsstige. Derfor har vi også tilbudt foreninger, der er repræsenteret i brugerrådene, at deltage i en praktisk øvelse, og jeg håber, at mange vil tage imod tilbuddet, fortæller han.
Alkohol er en dårlig idé
Efterhånden som saunaer, spisesteder og andre nye aktiviteter finder vej til havnene, kommer der også flere mennesker, som måske ikke er vant til at færdes i havnemiljøer. Derfor er Sikker Havn-certificeringen også en opfordring til bornholmere og turister om at orientere sig om sikkerhedsudstyret på havnene, og forældre opfordres til at tage en snak med deres børn om sikker færdsel på havne. En sådan snak kan blandt andet handle om, at alkohol og havnemiljø er en dårlig kombination.
– Vi oplever ikke, at der er generelle problemer med unge på havnene, men det skal være en forebyggende snak, der skaber bevidsthed hos de unge om aldrig at søge mod havnen, når der er alkohol i blodet, siger Aron Kjøller-Hansen.