Renovering af færgeterminalen vil tage et halvt år

Renovering af færgeterminalen vil tage et halvt år
Der er renovering af taget på bygningen, der gør at der er sat stilladser op omkring terminalen i Rønne. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 5. NOV 2022 • 15:30

Bornholmslinjens bygning i Rønne blev taget i brug i 1965.

Rejsende til og fra Bornholm har de seneste uger kunnet oplevet et større byggeri på Bornholmslinjens terminal på havnen i Rønne. Der er sat stilladser op, og et større arbejde er i gang.

– Det er en renovering af hele taget, hvor også en skorsten er blevet pillet ned, oplyser Bornholmslinjens kommunikationschef, Jesper Maack.

Han fortæller, at arbejdet med renoveringen kommer til at tage de næste fem til seks måneder.

Det var helt tilbage i marts måned i 1959, hvor spændingen om, hvordan den nuværende terminal på havnen skulle se ud, blev udløst.

Dampskibsselskabet af 1866 havde nemlig sat en arkitektkonkurrence i gang, om hvem der kunne tegne den bedste, flotteste og mest fornuftige nye terminal til selskabet. Vinderne blev de to københavnske arkitekter, Finn Monies og Gunnar Jensen, og det blev udvalgt blandt fem indkomne projekter.

Der gik nogle år inden projektet gik i gang, og først i 1965 kunne den nye terminal, som vi kender den i dag, indvies.

I begyndelsen af 60'erne hed færgen også Hammerhus, ligesom den gør i dag, men rederiet sejlede også med skibene Rotna, 66-Paketten, Bornholmerpilen og Thorkild Lund.

Fra 1973 blev det hele afhændet til A/S BornholmsTrafikken.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning