Mulighed for vinterfærge til Polen

Hvis det sejler derudaf for Polferries, kan det blive til en helsårsrute.
Polferries direktør er meget begejstret over at høre, hvordan bornholmerne har modtaget nyheden om den kommende rute mellem Rønne og Kolobrzeg, som rederiet indvier næste år.
– Jeg har selv drømt om at lave denne rute i tre år, så det er dejligt at høre, at bornholmerne kan lide idéen, siger administrerende direktør Piotr Redmerski til Tidende.
Og går det godt, kommer det til at være muligt at sejle til og fra Polen året rundt. Det er der også en anden årsag til. Den handler om arbejdskraft. For polske mænd og kvinder vil gerne arbejde på Bornholm, hvis de altså har mulighed for at komme frem og tilbage mellem hjemlandet og øen uden at skulle over Sverige.
– Ruten er tænkt til at sejle fra maj-oktober, men det kan være, at vi kan sejle en enkelt tur om ugen eller måske et par stykker om måneden resten af året. Efter første sæson afgør vi, om det kan lade sig gøre, siger direktøren.
Ikke dyrere end rejser til Tyskland
Piotr Redmerski er allerede opmærksom på, at der er en energiø på vej på Bornholm,
Når energiøen kommer, ser han nye muligheder for at udnytte sin færge året rundt.
– Det kan være, at vi kan lave en ordning, hvor vi chartrer skibet ud, hvis der kommer mange polske medarbejdere til at lave energiøen, som også har brug for at komme hjem til Polen. Der vil måske også kunne komme almindelige passagerer med, hvis der er plads, siger han.
Den nye færge mellem Rønne og Kolobrzeg skal være konkurrencedygtig med Bornholmslinjens rute til Tyskland.
– Prislejet skal ikke være højere, end det koster at sejle fra Rønne til Sassnitz, og jeg vil se, om vi kan lave nogle tilbud med en bil og fem personer til 700 kroner, siger Piotr Redmerski
En tur til Polen
Rune Holm fra Tilflytterservice Bornholm er svært begejstret over udsigten til en mulig helårsrute.
– Det er dejligt, at de allerede nu kan se, der kan være noget i det. De der udskibninger med arbejdskraft kører gerne med 14-dages sjak, så det kunne også være, at man kan sejle et par gange om måneden, siger han.
Rune Holm planlægger selv en turné sydpå for at gøde markedet for polsk arbejdskraft på Bornholm
– Jeg tænker selv at tage en tur til Polen og begynde at snakke om arbejdsmuligheder for sæsonarbejderne, fordi den begynder at sejle, siger han.
Den kommende energiø står overfor udfordringer, når der skal hænder til at bygge det hele.
– Selve transformatorstationen bliver formentlig bygget med udenlandsk arbejdskraft, ligesom når man bygger metroen i København. Jeg har hørt, at de skal bruge 300-400 personer til at opføre transformatorstationen, og der vil det være relevant at rette blikket mod Polen, siger Rune Holm. Og Polferries skal også tages med på råd i hans overvejelser.
– Jeg har også tænkt mig at tage et møde med den polske direktør næste år, når de er kommet længere med planerne, siger han.
Nu er der mindre end ni måneder, til Polferries planlægger at sejle ud fra havnen i Kolobrzeg for første gang. Rederiet er allerede ved at gøre klar til at opføre faciliteter på havnen, så det nye skib kan lægge til. I september regner de med at have fået en aftale på plads om den færge, der skal besejle ruten.

NYT JOB
MEST LÆSTE


Ejn sæksara
Et sæt bestående af en stor snaps og et lille glas øl. Betegnelsen kommer af, at det kostede seks øre.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration