– I dag er det meget strammere regler, men allerede dengang havde vi det sådan, at det er noget, vi skal være opmærksomme på. Det er ikke bare noget, man kan få.
– Jeg har været utrolig glad for den tid, jeg har arbejdet sammen med de her to garvede kollegaer og har ikke fortrudt. Det har været en god klinik, vi har haft sammen, og selvom jeg var den unge i klinikken og gerne ville påtage mig at skulle være leder, så har jeg altid haft opbakning fra dem. Så det var det helt rigtige sted for mig at komme ind, siger Kathri Birkjær Hansen, som aldrig overvejede kun at være ansat i en klinik, da hun trives godt med at være leder.
– På det tidspunkt var det oplagt, at man købte sig ind i en klinik. Mulighederne for at være ansat var ikke så gode, som de er i dag. Og det var heller ikke det, jeg ville. Jeg ville gerne ind og have medejerskab i en klinik og være medbestemmende i klinikken. Jeg har også altid syntes, at det her med lederskabet har været interessant og vigtigt.
Arbejdsopgaverne har ændret sig meget, siden hun tog imod sine første patienter i klinikken. Dengang skulle hun eksempelvis fjerne sting, når folk var blevet opereret, eller fryse vorter. Nu er der sygeplejersker ansat i klinikken, som tager sig af det. I stedet har lægerne fået nogle opgaver, som tidligere blev udført på sygehuset. Samtidig er der flere i dag, som får diagnoser. Da hun startede, havde hun en eller to diabetespatienter om ugen, og det er noget, hun i dag ser dagligt.
– Man forventer, at vi kan løse tungere ting ude i almindelig praksis, og det gør det selvfølgelig fagligt meget mere interessant og meningsfuldt at være praktiserende læge. Jeg bruger jo min faglighed på en bedre måde ved at tage mig af de her kroniske patienter, siger Kathri, som oplever, at der er nok at tage fat på, da sundhedsudfordringerne på Bornholm er ret store.