De går mod mobning og mistrivsel

De går mod mobning og mistrivsel
Årets julemærkemarch i Rønne kan blive den sidste, hvis nye frivillige ikke tager over. Privatfoto
NOTITS | 27. NOV 2023 • 07:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
27. NOV 2023 • 07:30

På søndag er der to julemærkemarcher på Bornholm.

Det er win-win, når der søndag den 3. december er julemærkemarch to steder på Bornholm. Deltagerne kan få noget motion og frisk luft, hvilket der kan være brug for i denne julefrokosttid, og samtidig kan man være med til at hjælpe børn, der har det svært.

Julemærkemarchen holdes 68 steder over hele landet med det formål at samle penge ind til driften af landets fem julemærkehjem, som tilbyder ophold til udsatte børn i Danmark.

Siden 1904 er der hvert år udkommet et nyt julemærke til gavn for julemærkehjemmene, men i dag sendes der ikke så mange julekort. Pengene skal derfor komme ind på andre måder, og her spiller julemærkemarchen en stor rolle. Sidste år blev donationen fra marcherne på godt 1,3 millioner kroner, oplyses det i en pressemeddelelse.

– For os frivillige er det er et kærkomment stykke arbejde, som slet ikke føles som arbejde. Vi leverer en ganske beskeden indsats op til den første søndag i december, og med det skaffer vi vigtige bidrag til Julemærkefonden. Samtidig kommer en masse mennesker ud i det fri og er sammen om at dyrke motion. Og så er det vigtigt for os at være med til at gøre en forskel for alle de børn, som får et ophold på julemærkehjem. Det er derfor en gevinst for alle, siger Allan Stenbye fra startstedet i Allinge.

Måske sidste gang i Rønne

På Bornholm har der i de senere år været to startsteder. Men måske er det sidste år med julemærkemarch i Rønne, hvis der ikke kommer nye frivillige kræfter til.

Else Mortensen og Poul Sørensen har i mange år stået i spidsen for øens ældste startsted, og tiden har længe været moden til, at friske kræfter kunne overtage.

– Rønne har været med fra begyndelsen i 1977 og med over hundrede deltagere hvert år, vil det være ærgerligt hvis heller ikke dette frivillige arbejde kan fortsætte, siger Else Mortensen.

Julemærkemarchen starter klokken 10, men mød op en halv time før, lyder opfordringen.

Starten går fra Bornholms Idræts- og Kulturcenter på Strandvejen i Allinge og fra Viking Atletik på Torneværksvej i Rønne.

Der er ruter på fem og 10 kilometer.

Man kan tilmelde sig på julemærkemarchens hjemmeside eller på startstederne.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 20-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning