Allingekvinde står bag nyt sundhedsfirma i Jylland

Julie Houmann er her fotograferet i Nordlandshallen, hvor hun startede sin karriere, under en opvisningskamp i 2015. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 16. APR 2022 • 12:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. APR 2022 • 12:30

Julie Houmann har åbnet netbutikken Miriams Universe.

Julie Houmann fra Allinge var i mange år en af Danmarks – og verdens – bedste badmintonspillere i mixeddouble. Nu har hun slået sig ned i Hedensted i Jylland sammen med manden Kristian Midtgaard, der også er tidligere elite-badmintonspiller og sønnen Charliey på fem år.

Her har 42-årige Julie Houmann etableret sundhedsuniverset og netbutikken Miriams Universe, hvor hun sælger økologiske og biodynamiske sundhedsprodukter. Hun tilbyder også foredrag, kurser, workshops og holdtræning i meditation og yoga, oplyser Horsens Folkeblad i en længere artikel om allingepigen.

Julie Houmann voksede op i Allinge som datter af Lis-Mari og Uffe Houmann, der begge har gjort sig i sportens verden – og med en far, der i mange år var halinspektør i Nordlandshallen, var adgangen til at dyrke sport lige til.

Julie Houmann flyttede allerede som 16-årig fra Bornholm for at dyrke sit badmintontalent. Det førte til, at hun i to omgange spillede som professionel og var en del af det danske badmintonlandshold, inden hun stoppede karrieren i 2014. Da havde hun været med til at vinde medaljer til Danmark både til EM og VM og var på et tidspunkt rangeret som nummer 11 i verden.

Gik ned med stress

Julie Houmann tog i pausen fra elitebadminton en bachelor i ernæring og sundhed, og hun åbnede efter karrieren Slow Juice Copenhagen, som sælger friskpresset økologisk juice. Det blev en stor succes, men Julie Houmann gik ned med stress, og familien valgte at sælge deres andel af firmaet, fortæller Horsens Folkeblad.

– Det handlede rigtig meget om at fjerne støjen i vores eget liv. At finde roen i nogle naturskønne omgivelser langt væk fra København. Det havde jeg virkelig brug for oven på min stresssygdom, siger Julie Houmann om flytningen til Jylland.