Ældreråd kritiserer lang ventetid på høreapparater

Ældreråd kritiserer lang ventetid på høreapparater
Arkivfoto
NOTITS | ABONNENT | 13. DEC 2022 • 14:02
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
13. DEC 2022 • 14:02

Ifølge ældrerådet er ventetiden på høreapparatbehandling alt for lang på Bornholm.

 

Det er ikke tilfredsstillende, at ventetiden til høreapparatbehandling ligger på cirka 21 uger på Bornholm, mens den andre steder i Region Hovedstaden er kortere. Sådan lyder meldingen fra Bornholms Ældreråd, som havde problemstillingen oppe på sit møde mandag.

– Ventetid på op til et halvt år for ældre borgere er alt for længe, siger formand Erik A. Larsen fra ældrerådet i en pressemeddelelse.

Region Hovedstandens sundhedsudvalg fik på sit seneste møde en orientering om situationen efter at have udtrykt bekymring for ventetiden på Bornholm tilbage i august. Der er ikke sket den store ændring siden da, men en opnormering af bemandingen på Kommunikationscenter Bornholm skal være med til at nedbringe ventetiden væsentligt det kommende år, fremgår det af orienteringen. Derudover arbejdes der med forbedret visitation og forbedrede snitflader mellem kommunikationscenteret og Rigshospitalet.

– At blive henvist til Rigshospitalet er uoverskueligt for mange og ikke mindst kontrol her fire til fem gange om året, fortæller Erik A. Larsen.

Bornholms Ældreråd vil tage kontakt til regionsrådsmedlemmerne Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) med henblik på at drøfte en løsning på problemet.