Waterjet vandt sejr nr. 35

Waterjet vandt sejr nr. 35
Gode gamle Waterjet kan stadig, når startsporet er det rigtige. Tirsdag aften blev det til sejr nummer 35 med John Mikkelsen i sulkyen. Foto: Torben Ager
NYHED | ABONNENT | 20. SEP 2022 • 20:20
Kjeld Lundbæk
Journalist
NYHED | ABONNENT
20. SEP 2022 • 20:20

Mads Petersen blev tredobbelt vinder på en aften med to sejre til Kurt Pedersen-trænede Frøns Hjortshøj og Gandhi Hjortshøj

Bundsolide Waterjet kan stadig. Med en sejr i tirsdagens indledende løb på Bornholms Brand Park blev den nu 11-årige vallak noteret for sejr nummer 35 i sine indtil videre 115 starter.

Det giver en imponerende sejrsprocent på 30, hvad ikke mange andre heste formår i så lang en karriere. Trods et gunstigt startspor måtte starthurtige Nick Sisu/Mogens Holm Jørgensen nøjes med andenpladsen foran Bravo Sølvtop/Laura Pedersen.

Efter næsten to måneders pause kørte Niels Peter Christiansen fronthesten Bornholm Nu til en overraskende sejr i andet løb. Favoritten Fromajacktoaking/Mads Petersen udfordrede tidligt i andet spor, men søgte ned i andet par udvendigt, da Give Me Love/Jonas Mikkelsen i et voldsomt tempo avancerede i tredje spor. I opløbet kunne ingen røre Bornholm Nu, mens Fromajacktoaking med en flot finish lige akkurat fik klemt sig foran Give Me Love i kampen om andenpladsen.

I trejde løb lignede det længe et opgør mellem far og søn, da Jonas Mikkelsen sendte Livi Nectar H M til angreb på den fra start førende Gullfoss/Frank Mikkelsen. 50 meter fra mål lå Livi Nectar H M også i vinderposition, men så slog den 7-årig hoppe over i galop, og så gik sejren i stedet for til den flot afsluttende Best Of Magic/Martin Sjøholm Jensen – Tidendes blankbud på V4-kuponen. Gullfoss holdt andenpladsen foran Born Solo/Susanne Munk.

Hæsblæsende tempo

Michala Haagensen afløste karantæneramte John Gommans i vognen bag Indus Dragon i fjerde løb, og så gik det ellers derudaf i et hæsblæsende tempo – de første 500 meter på 15,9 og den første kilometer på 16,9.

På opløbssiden var der dog ingen, der kunne hamle op med Foxie Hill/Mads Petersen, der i velkendt stil fløj forbi både Herman K S/Frank Mikkelsen og tapre Indus Dragon.

Aftenens største favorit i totalisatoren, Frøns Hjortshøj/Mads Petersen, vandt for tredje gang i sæsonens ni starter. Mads Petersen prikkede starten perfekt og styrede derefter løbet uden på noget tidspunkt at være truet bagfra. Blackbird S/Henrik Ipsen forsøgte flere gange at røre på sig udvendigt på Fenwick/Frank Mikkelsen, men måtte melde pas i opløbet, hvor Fenwick holdt andenpladsen foran den fint afsluttende Billgate/Søren Kjøller Jensen.

I sjette løb blev det til den tredje sejr i træk til Mads Petersen, der samtidig sørgede for aftenens anden sejr til Kurt Pedersen-stalden, da han efter en kort startduel med Galway Girl/Martin Sjøholm Jensen førte fra start til mål med Ghandi Hjortshøj. Dertll kom et prøveløb, hvor den dygtige Østerlars-træner fik godkendt Hazard Hjortshøj/Mads Petersen i den flotte tid 24,8/1820 m. Fie Gammelsbæk/Annika Dyrvad og Hope Of Glory/Søren Kjøller Jensen blev henvist til anden- og tredjepladsen i sjette løb.

For første gang startede Baron Revenue/Niels-Peter Steinlein fra spor et, og det var lige det, der skulle til for at sikre hesten den første sejr i denne sæson. Fem af hestene i anden volte galopperede, inden der var kørt en halv omgang, og nåede aldrig op til Baron Revenue, der førte hele vejen rundt foran Lovart Futura/Martin Sjøholm Jensen og B G Anna Maria/Michelle Espersen.

Sorrento endte i galop

I tirsdagens montéløb galopperede Sorrento/Terese Møller en sikker sejr bort, da den pludselig skiftede gangart på vej ind i opløbssvinget.

En ren foræring til Bear Les Cordons, der således vandt sæsonens første sejr med Annika Kofoed på ryggen. Cashmir/Anette Weise Hansen blev toer foran Brad Pitt/Nathalie K. Hansen.

I niende løb sad træner Lars-Erik Kaas for første gang selv op bag banens mest vindende hest i denne sæson, Go On Spring, men det forhindrede ikke hesten i at vinde årssejr nummer otte i blot ti starter. Gleica/Frank Mikkelsen og Gaia P/Michala Haagensen kom tæt på i opløbet, men måtte nøjes med anden- og tredjepladsen.

V5-spillet gav beskedne 160 kroner til 433 vinderrækker, mens 166 V4-spillere kunne gå hjem

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?