Træner svarer på kritik: 'Jeg var ved at få kaffen galt i halsen'

Træner svarer på kritik: 'Jeg var ved at få kaffen galt i halsen'
Det er ikke klubtrænernes skyld, at samarbejdet med Elite Bornholm-trænerne halter, mener RIK's U17-træner, Ole Gerhard Jørgensen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 4. DEC 2021 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
4. DEC 2021 • 05:30

Samarbejdet mellem klubtrænerne og Elite Bornholm-trænerne fungerer ikke optimalt, og det resulterer i, at ungdomsspillerne får mange overbelastningsskader. Men det er ikke klubtrænernes skyld, at samarbejdet halter, mener RIK-træneren Ole Gerhard Jørgensen, der svarer igen på den kritik, som Elite Bornholms U16-træner, Kim Rasmussen, udtrykte i Tidende tidligere på ugen.


"Manglende samarbejde mellem Elite Bornholm og øens fodboldklubber giver spillerne skader".

Ovennævnte udsagn kunne læses på Tidende.dk den 27. november, udtalt af træner for Elite Bornholms U16-hold, Kim Rasmussen. Træneren for overbygningsholdet - hvor øens bedste ungdomsspillere kan blive udtaget - mener, at der især mangler koordinering med trænerne i klubberne. Det er et problem, for når man ikke får aftalt, hvordan træningsmængden skal doseres, så bliver spillerne overbelastet, hvilket fører til skader.

Kim Rasmussen efterspørger derfor bedre samarbejde fra klubtrænernes side af, men den udlægning af sagen er RIK's U17-træner, Ole Gerhard Jørgensen, ikke enig i.

– Da jeg læste i avisen, at det var klubbernes skyld, at spillerne blev skadet, fordi samarbejdet mellem Elite Bornholm og klubberne, ifølge Kim Rasmussen, ikke var optimalt, var jeg ved at få kaffen galt i halsen, fortæller Ole Gerhard Jørgensen til Tidende.

– Kim har fuldstændig ret i, at samarbejdet ikke fungerer, men at klubberne er de skyldige, er fuldstændig forkert. Sandheden er den, at Elite Bornholm aldrig har ønsket at samarbejde med øens klubber. Skiftende trænere for overbygningsholdet kører fuldstændig sit eget løb, siger han og peger på, at øens øvrige trænere hverken bliver inddraget i dialog om enkelte spillere, dosering af træning eller trætheds- og skadesforløb, hvilket er med til at presse den enkelte spiller både fysisk og mentalt, da spillerne både spiller kampe for Elite Bornholm og deres moderklub.

– Derfor går det, som det går, siger han og kategoriserer fremgangsmåden som en "total uprofessionel og usammenhængende tilgang til både træning og kampe".

– At Kim så kommer frem til, at det er klubbernes skyld, at spillerne er skadede, er vist en sandhed med modifikationer, siger Ole Gerhard Jørgensen.

Elite Bornholms U16-træner, Kim Rasmussen, ønsker et bedre samarbejde med klubtrænerne om at koordinere træningsmængden, så spillerne ikke bliver skadet. Arkiv: Jesper Gynther

Klubberne vil gerne samarbejde

Ole Gerhard Jørgensen har i mange år arbejdet med U14- og U17-drengespillere i RIK, og baseret på de oplevelser mener han, at trænerne på eliteholdene ikke reelt ønsker at samarbejde.

– De vil være en slags ”klub”, der henter spillerne i moderklubberne, og så kan vi som klubtrænere læse med på Facebook, hvem de udtager, og hvad der ellers sker af stort og småt, siger Ole Gerhard Jørgensen.

Han mener, at det mindste man måtte forvente af et overbygningshold, som lukrerer på spillere fra øens klubber, er, at de allierer sig med klubtrænerne eller er i en form for dialog, og derved får et optimalt og fagligt stærkt set-up i hverdagen.

– Men det har man åbenbart ikke ønsket fra Elite Bornholms side, selvom klubberne gerne vil samarbejde. I den korte periode, hvor jeg sad i Elite Bornholms bestyrelse, forsøgte jeg at udarbejde en ”administrativ årsplan” for holdene, men den er aldrig blevet implementeret, og bliver det nok heller ikke, siger han.

Selvom Ole Gerhard Jørgensen kritiserer Elite Bornholm-trænerne, så understreger han, at øens klubber selvfølgelig ønsker et samarbejde, idet alle har en stor interesse i, at spillerne ikke er skadet, da de også skal spille hjemme i klubberne. Han peger da også på, at han for nylig har skrevet til et bestyrelsesmedlem i Elite Bornholm og bedt om et samarbejde, men har endnu ikke modtaget en tilbagemelding.

– Den imødeser jeg med spænding, for som sagt, vil klubberne gerne samarbejde, siger han.

Ole Gerhard Jørgensen har været fodboldtræner i mange år. Her ses han til repræsentantskabsmøde i DBU Bornholm i 2016. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen