Træner i opråb: Manglende samarbejde giver spillerne skader

Træner i opråb: Manglende samarbejde giver spillerne skader
Elite Bornholm-træneren Kim Rasmussen ser forbedringsmuligheder, når det kommer til samarbejdet med trænerne i klubberne. Foto: Jesper Gynther
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 27. NOV 2021 • 20:53
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
27. NOV 2021 • 20:53

Mange af spillerne på Elite Bornholms U16-hold har været ramt af småskader i løbet af efterårssæsonen. Det kunne være undgået, hvis trænerne i klubberne blev bedre til at aftale med overbygningsholdet, hvordan man doserer træningerne, så spillerne ikke bliver overbelastet, mener Elite Bornholm-træneren, Kim Rasmussen.


Dårlige knæ, dårlige ankler, baglårsskader og lyskenskader.

Det er nogle af de skavanker, spillerne på Elite Bornholms U16-hold har kæmpet med i efterårssæsonen. Det har betydet, at overbygningsholdet - som består af øens største fodboldtalenter - yderst sjældent har kunnet stille i stærkeste opstilling til kampene, og træner Kim Rasmussen var på et tidspunkt nødt til helt at trække stikket for at få styr på skadeslisten.

– Jeg måtte helt holde en pause med træningen i efterårsferien, for hvis jeg fortsatte med træningerne, så ville skaderne vare ved. Det gjorde, at flere af spillerne kom over deres skader, men vi har også én, som simpelthen har meldt sig helt færdig med fodbold på grund af en lyskenskade, siger Kim Rasmussen, som også har måttet skrue mere ned for intensiteten under træningspassene, end han havde håbet på.

– Meget af det træning jeg har lavet er taktisk, teknisk og restitutionstræning, og det synes jeg ikke er optimalt som træner for et elitehold, siger han.

Samarbejde ligger på lavt plan

Hvis situationen skal forbedres i den kommende forårssæson, så kræver det, at der bliver et bedre samarbejde mellem Elite Bornholm og klubberne, mener Kim Rasmussen.

– Jeg vil også godt træne fysisk træning med dem, men det gør de også i klubberne, siger han og forklarer, at spillerne derfor ofte kommer til Elite Bornholm-træning med ømme ben og muskler, og så må han dæmpe lidt den hårde fysiske træning.

Spillerne kommer til at træne meget. Det må de også godt, men så skal træningen være tilrettelagt med klubberne og med elitetræneren. Og det samarbejde ligger på et meget lavt plan, synes jeg. Det er min personlige mening

Kim Rasmussen, Elite Bornholm-træner

– Spillerne kommer til at træne meget. Det må de også godt, men så skal træningen være tilrettelagt med klubberne og med elitetræneren. Og det samarbejde ligger på et meget lavt plan, synes jeg. Det er min personlige mening, siger han og tilføjer:

– Der er nogle, der synes, at det skal bare være i klubregi det hele, men så må man bare tage en beslutning: Hvad gør man, og hvad får man ud af det.

Bornholmsseriespillere i svøb

Til trods for småskaderne synes Kim Rasmussen, at spillerne er gået fremad udviklingsmæssigt og især spillemæssigt. Han undres dog over, at det er lykkedes at sejre over topholdene i puljen, mens det er blevet til nederlag mod bundholdene.

Er der potentiale på holdet?

– Der er mange af dem, der efterhånden kunne gøre sig i Bornholmsserien, ingen tvivl om det.

– Men fysikken skal selvfølgelig være med. Alle spillerne på vores hold er jo mellem 14 og 16 år, og alle dem vi møder er 16 år, så der er fysisk forskel på dem, og det kan godt være svært. Nogle af dem går jo virkelig til den, men det lærer de helt sikkert noget af, siger Kim Rasmussen

Fordel at møde københavnere

Han glæder sig også over, at drengene spiller mod københavnske modstandere.

– Det gode ved Elite Bornholm er, at de får lov til at prøve at spille mod andre end dem, der er på Bornholm. De kender hinanden indbyrdes og spiller mod hinanden indbyrdes, men Elite Bornholm giver dem en oplevelse af at spille mod nogle ovrefra. De kommer ud og over på den anden side og ser, hvordan det foregår.

– Og der er væsentligt forskel på Bornholm og på den anden side af vandet. De får nogle gange et chok, når de oplever den anden side af vandet, siger Kim Rasmussen, der også konstaterer, at modstanden er hårdere mod de københavnske modstandere, fordi de har en større masse af fodboldspillere at tage af, end man har her på Bornholm.

Den sidste kamp i sæsonen blev spillet den 13. november, hvor Elite Bornholms U16-drengehold mødte Skjold på kunstgræsbanen i Rønne. Kampen endte med en 1-0-sejr til gæsterne, og dermed sluttede bornholmerne på en sjette- og næstsidsteplads i Drenge Øst 2-rækken med 10 point i 12 kampe. Til næste sæson skal drengene spille i samme række. Foto: Jesper Gynther