To skæbnekampe i Rønne Idrætshal

To skæbnekampe i Rønne Idrætshal
Tobias Thisen og co. er klar til at give den gas for de zebrastribede. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | 31. MAR 2023 • 11:15
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
31. MAR 2023 • 11:15

Lørdag spilles der to meget vigtige kampe i Kvalifikationsrækken i Rønne Idrætshal, da Viking Rønne Håndbolds damer skal kæmpe om at undgå nedrykning, og herrerne skal kæmpe for oprykning.

Sæsonens sidste kamp skal vindes, hvis Vikings damer skal gøre sig forhåbninger om at være i Kvalifikationsrækken efter sommerferien. Vikings damer ligger nemlig lige over nedrykningsstregen forud for kampen.

Det er Helsingør, som skal besejres, og kampen går i gang lørdag klokken 11, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Alle sejl skal sættes ind til denne sidste, men meget vigtige kamp, fortæller træner Tonni Mogensen, som konstaterer, at holdet har haft en svingende sæson.

– Men vi har hele tiden haft troen på, at vi er berettiget til at være i kval-rækken. Vi er blevet en del mere udfordret, men dette har også gjort os til bedre håndboldspillere. Specielt de unge spillere har udviklet sig enormt gennem sæsonen. Dette vil  - og skal vi udnytte til kampen mod Helsingør.

– Vi glæder os til kampen og med forhåbentlig en fyldt hal, der vil bakke os op i denne vigtige kamp, siger træneren, som råder over et fuldt hold til opgøret, da alle spillere er kampklar.

Vikings damer er i nedrykningsfare inden sæsonens sidste kamp. Arkivfoto: Jesper Gynther

Skal vinde med syv mål

For Vikings herrer kommer sæsonens sidste kamp til at afgøre, om holdet skal spille oprykningskampe til 3. division.

Ligesom damerne skal herrerne møde Helsingør, og de to hold er i direkte duel om at få mulighed for at spille oprykningskampe mod et andet hold fra en anden pulje.

Helsingør tabte i sidste weeked til Tårnby, men er stadig to point foran Viking. Deres første indbyrdes opgør endte med en sejr på sejs mål til Helsingør, og derfor skal Viking vinde lørdagens kamp med syv mål eller mere for at ende foran Helsingør i stillingen.

– Vinder vi, så kvalificerer vi os til at spille oprykningskampe til 3. division, og dette kunne være kæmpe stort for ikke mindst Viking Rønne Håndbold, men for håndbolden på Bornholm, siger træner Michael Mortensen, som stiller op til kampen med fuldt hold.

– Jeg vil hermed gerne appellere til alle, der gerne vil se en god håndboldkamp, om at komme og bakke os op, så vi kan vinde denne vigtige kamp og ikke mindst give os en god afslutning på en fantastisk sæson, siger træneren.

Stor medlemsfremgang

Bestyrelsen i Viking Rønne Håndbold lægger heller ikke skjul på, at lørdagens kampe er meget vigtige for både klubben og for håndbolden generelt på Bornholm.

– Vi er stolte af at have to seniorhold i Kvalifikationsrækken. De har begge gjort det fantastisk, og der var ingen, der havde forventet disse flotte resultater, inden sæsonen gik i gang, siger bestyrelsesmedlem Brian Frost.

Klubben er lige nu inde i en god udvikling, da der er kommet 19,8 procent flere medlemmer i løbet af 2022, så der nu i alt er 157 medlemmer. Håbet er, at udviklingen kan fortsætte.

– Klubben er fuld af optimisme til næste sæson, og vi glæder os allerede til at komme i gang igen med sæsonen 23/24. Viking Rønne Håndbold har i denne sæson været igennem i positiv udvikling, og rent faktisk har DHF rost og kontaktet klubben for den flotte fremgang i medlemstallet i indeværende sæson. Dette skal i den grad tilegnes de frivillige, trænere, bestyrelse og ikke mindst den flotte opbakning fra alle sponsorer, som er med til at udvikle klubben, siger Brian Frost.

– Når dette er sagt ,skal vi på lørdag lave en fest for spillere og ikke mindst vores trofaste tilskuere. Vi ser frem til en god afslutning på sæsonen, og håber vi ses på lørdag, siger han og oplyser, at der til kampene er gratis is til børnene på tilskuerpladserne samt lodtrækningspræmier.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning