Talenter viste storform: 'Vi har store ambitioner'

Talenter viste storform: 'Vi har store ambitioner'
Jonas Kaas blev kåret til kampens spiller for Vikings U19-drengehold. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 18. NOV 2023 • 21:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. NOV 2023 • 21:00
Af:
Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen

Både Vikings U19-drengehold og U17-pigehold viste lørdag flot spil i Rønne Idrætshal og sendte henholdsvis Lammefjorden og HØJ hjem til Sjælland med nederlag i bagagen.

Det var Vikings ældste drengespillere, som fik fornøjelsen af at skyde en stor håndboldlørdag i gang i Rønne Idrætshal. Og de gav hurtigt hjemmepublikummet noget at glæde sig over, for bornholmerne kom blæsende ud til opgøret mod Lammefjorden og bragte sig hurtigt foran 3-0. Først efter næsten fem minutters spil fik gæsterne scoret sit første mål med reduceringen til 3-1.

Viking fortsatte dominansen resten af halvlegen og havde efter 21 minutter udbygget føringen til 12-5. Lammefjorden kunne slet ikke hamle op med Vikings angrebsspil, og gang på gang spillede bornholmerne sig til store muligheder eller havde held med skud fra distancen.

Ved pausen stod det 17-10, og fornemmelsen var, at sejren nok ville blive endnu større. Men Lammefjordens træner fik tilsyneladende skudt noget nyt energi ind i spillerne, for det var et totalt forvandlet hold, som kom ud til anden halvleg. Gæsterne scorede tre mål i træk og var pludselig kun bagud med fire mål. Viking oplevede til gengæld en mindre måltørke for første gang i opgøret, og først fire minutter inde i anden halvleg lykkedes det for Jonas Kaas at få hul på bylden med sin sjette scoring i kampen. I den efterfølgende periode fik Viking igen opbygget en større føring, og efter 39 minutter scorede Daniel Larsen sit sjette mål i opgøret med scoringen til 23-16.

En stor del af æren for Vikings overlegenhed skal også tildeles holdets defensiv. Forsvaret stod bomstærkt, og når gæsterne en sjælden gang fik spillet sig frem til en chance, stod målmand Jeppe Dahl ofte i vejen og fik forpurret muligheden. Efter den gode indsats blev Jeppe Dahl skiftet ud efter 40 minutter og ind kom i stedet Frederik Hansen, som også flere gange diskede op med flotte redninger. Da uret rundede 42 minutter, kom Viking for første gang foran med otte mål, og hele hallen var begejstret. Man kunne høre klapsalver, når Viking scorede, og også bare når de havde bolden.

Lammefjorden gav et sidste forsøg på at komme tilbage i opgøret og formåede at reducere til 26-21 efter 46 minutter. Men så løb holdet ind i først en to minutters udvisning og siden et direkte rødt kort til Nicklas Ipsen efter 52 minutter for en grov tackling, hvor han standsede et skud ved at have armen oppe i halsregionen på Viking-skytten. Kort efter rendte Viking også ind i flere to minutters udvisninger, og det var i det hele taget en lidt rodet affære. De mange udvisninger skabte også en lidt speciel situation, da Viking i 12 sekunder var hele tre mand i undertal, men Lammefjorden udnyttede ikke den store mulighed og skød over mål.

Det var dødsstødet for gæsterne, som måtte tage hjem til Sjælland med et nederlag på 31-24. Gæsterne kan dog glæde sig over at have spillet lige op med bornholmerne i anden halvleg, hvor begge mandskaber formåede at score 14 mål.


Daniel Larsen spillede også en flot kamp og scorede ni mål for Viking.

 

Har vundet rub og stub

Jonas Kaas blev kåret til kampens spiller, da han med 10 mål havde stor andel i sejren. Han var da også godt tilfreds med både holdets og sin egen indsats i opgøret.

– Jeg synes, vi spiller ret godt. Vores offensiv kører ikke lige så godt, som den plejer, men vi formår alligevel at hive den hjem til sidst, selvom der kommer nogle to minutters udvisninger, og vi spiller med tre mand på et tidspunkt. Vi bliver ligesom bare ved med at kæmpe, og så gik det alligevel, siger han og fortæller, at han er beæret over prisen.

– Det er lækkert. Det er altid sjovt at blive kampens spiller, og jeg synes, jeg spiller en god kamp i dag. Der er lidt brug for, at jeg ligesom har en kamp, hvor jeg banker igennem. Det har jeg ikke haft indtil videre, men det synes jeg, at jeg fik i dag.

Viking-spillerne får stor af deres træner Simon Andersen, som nød at se drengene spille opgøret.

– Vi spiller en rigtig, rigtig god kamp synes jeg. Vi står godt i vores forsvar, det er det, vi vinder på. Vores angrebsspil fungerer også fint, vi laver vores systemer, og så længe vi holder presset deroppe, så laver vi mål næsten hver gang, fortæller han, men indrømmer, at luften gik en smule ud af ballonen efter pausen.

– Vi taber lidt pusten, og det er svært at holde fokus, når vi er så meget foran hele kampen igennem. Vi får også nogle udvisninger til sidst, og det taber vi nogle mål på.

Vikings U19-hold har vundet alle sine kampe indtil videre i sæsonen. Sejren over Lammefjorden var den femte af slagsen i 2. division, og derfor er det også en god fornemmelse, som Simon Andersen står med.

– Vi er et supergodt hold. Vi har vundet alle vores kampe, så de er nogle gode drenge. Vi er ved at spille os rigtig sammen nu, kan man se. Især i et topopgør som denne her. Lammefjorden havde jo ikke tabt en kamp endnu før den her, så vi er rigtig gode, siger træneren.

Jonas Kaas har også svært ved at få armene ned efter den flotte sæsonstart.

– Det vil være en skam at sige, at vi har gjort det dårligt. Vi vinder suverænt indtil videre. Vi fortryder lidt, at vi spiller i 2. division. Vi ville gerne have prøvet os af i 1. division, men der er desværre ikke noget at gøre ved det nu, siger den unge spiller, som også kom i aktion, da herreseniorholdet efterfølgende skulle spille kamp mod Tårnby.

 


Det er sammenholdet, der gør U17-pigerne stærke.

Pigernes styrke er sammenholdet

Lørdagens tredje og sidste håndboldkamp i Rønne Idrætshal var en U17-pigekamp mellem Viking og HØJ i 2. division. HØJ førte 11-10 ved pausen, men i slutningen af anden halvleg trak Viking fra og vandt kampen 23-20.

– I dag er det jo en fantastisk kamp. Vi møder et hold, som ligger nummer fire i rækken og har seks point, og vi har to point. Så vi vidste godt, at det ville blive en svær kamp. Men alle de andre kampe, vi har spillet, har også været meget tætte. Vi har tabt med fem og to og vundet med to, så det er fede kampe, vi har i øjeblikket, siger Vikings træner Tonni Mogensen.

HØJ stillede op til kampen uden nogen spillere på bænken, mens Viking havde flere spillere, som kunne skiftes ind. Men HØJ gav aldrig op, og det fortjener anerkendelse, mener Tonni Mogensen.

– Jeg synes, der skal gives et cadeau til modstanderholdet, at de bliver ved, og de kan holde til det med syv spillere. Vi har en bredere trup, men vi havde også nogle nybegyndere med, så vi kunne heller ikke skifte helt så meget, som vi gerne ville, siger han.

Hvad er det, som pigerne er gode til?

– De har et sindssygt godt sammenhold. Vi har spillet sammen i tre år efterhånden, og de har vundet alt muligt, og nu er vi så kommet op i en række, hvor vi virkelig har løftet overliggeren for dem. Men selvom modstanden er sværere, bliver de stadig ved med at hjælpe hinanden og er positive over for hinanden, og de er skidedygtige til at hive fat i hinanden på kryds og tværs af holdet.

Nu ligger I midten af rækken efter sejren i dag. Hvad tænker du for resten af sæsonen, hvad er målet for jer?

– Vi har store ambitioner. Vi kan se, at det er tætte kampe, vi spiller, og jeg er sikker på, at når vi kommer efter jul og skal møde holdene igen, så får vi i hvert fald fordoblet vores pointtal. Jeg tror så meget på dem.