Spinning rykker udendørs
Medlemmerne i Nexø Motions Cykel Club må vente lidt endnu med at kunne træne indendørs, men hvis man ikke er kuldeforskrækket, kan man nu træne på spinningcyklen ude i det fri. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

17. MAR 2021 • 18:31SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Spinning rykker udendørs

CYKLING

Siden den 16. december har indendørsidræt været forbudt i Danmark grundet coronarestriktionerne, og det har betydet, at en lang række sportsaktiviteter ikke har ligget stille. En af dem er spinning, men nu har Nexø Motions Cykel Club (NMCC) fundet en måde at kunne træde i pedalerne igen.

– Vi har nu, som de første på Bornholm, startet hold op, der kører udendørs spin. Dette er gjort muligt efter, at regeringen har åbnet op for udendørs idræt op til 25 personer, skriver cykelklubben i en pressemeddelelse.

Træningen foregår i umiddelbar nærhed af klubhuset i Nexø.

Tredjedel af medlemmerne er væk

Cykelklubben har valgt at tage dette initiativ, fordi det kan mærkes hårdt på medlemstallet, at man ikke kan tilbyde medlemmerne at komme til indendørs træningsaktiviteter, som udover spinning også tæller blandt andet styrketræning.

Medlemstallet er således faldet med en tredjedel siden coronapandemiens indtog, oplyser klubben.

– Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan åbne op for denne mulighed med at dyrke spin udendørs, og den første spintime blev afviklet med stor succes for alle deltagere, skriver NMCC, som oplyser, at der fremover vil blive åbnet for hold alt efter efterspørgsel, men allerede nu er der to faste hold, som træner på tirsdage klokken 17 og lørdage klokken 10.

Alt træning er nu genoptaget

Klubben oplyser desuden, at både landevejscykling og mountainbiketræning er genoptaget, og der er i år særlig opmærksomhed på opstartsholdet, som kaldes C-holdet. Her er fast holdleder på, så man sikrer, at alle får en god oplevelse, og det gælder både for nystartede og for dem, der er dykket i formkurven.

Der køres på landevej hver søndag fra klubben klokken 10, og mountainbike træner også hver søndag fra klubben klokken 9.30. Det sker med lidt grundøvelser uden for klubben, før der køres i skoven eller på spor rundt omkring på Bornholm. Efter den 1. april køres der også landevejscykling på tirsdage og torsdage klokken 17.

– Alt i alt ser det nu lysere ud for sundheden og velværet for NMCC-medlemmerne, og vi håber også, at de tabte medlemmer hurtigt vender tilbage. Nye medlemmer er også meget velkommen, vi skal nok tage godt imod, skriver klubben i pressemeddelelsen.

Vil man følge med i klubbens aktiviteter, er facebook i øvrigt en mulighed, da der her opdateres løbende på de forskellige aktiviteter.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.