Mathias Christiansen kritiserer karantænedom: 'Straffen er overgearet og for voldsom'

Mathias Christiansen kritiserer karantænedom: 'Straffen er overgearet og for voldsom'
Det bornholmsk-jyske par, Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, har måtte følge Denmark Open på tv denne gang. Arkivfoto: Ole Mik
BADMINTON | BORNHOLM | ABONNENT | 24. OKT 2021 • 14:37
Jesper Gynther
Journalist
BADMINTON | BORNHOLM | ABONNENT
24. OKT 2021 • 14:37

Mathias Christiansen kritiserer den karantænedom, som har holdt ham og makkeren, Alexandra Bøje, ude af Denmark Open, der er blevet spillet i denne uge.


– Vi har egentlig bare trænet og gjort os klar til at skulle af sted til French Open.

Allingeboen Mathias Christiansen ville dog helst gerne have spillet kampe i stedet for at træne, men det har han ikke haft mulighed for, da han og makkeren Alexandra Bøje har karantæne fra at spille på dansk grund, og dermed kunne de ikke deltage i Denmark Open, som er blevet spillet i Odense i løbet af ugen.

Parret har fået karantænen, fordi Alexandra Bøje sammen med sin damedoublemakker, Mette Poulsen, opførte sig usportsligt overfor en servedommer til DM-finalen i august. Damedoubleparret blev frustrerede, da servedommeren konsekvent fejldømte deres server, og det førte til, at servedommeren grædende forlod banen.

Efterfølgende blev Alexandra Bøje og Mette Poulsen idømt tre måneders karantæne af Badminton Danmark, som dog blev sat ned til to måneders karantæne af DIF, da parret ankede dommen.

Dommen betyder også, at Alexandra Bøje ikke kan spille sammen med Mathias Christiansen, og det er derfor, at parret nu har misset Denmark Open til stor frustation for Mathias Christiansen, der synes dommen er for hård.

– Jeg synes jo helt klart, at straffen er overgearet, og jeg synes, det er for voldsomt, at vi bliver udelukket fra Denmark Open, siger han.

– Hvis man kigger på andre sager gennem tiden, og hvad der ellers sker i badmintonkampe, så er det som om, at man vil statuere et eksempel, siger han.

Frygter at misse sæsonfinalen

Trods karantænedommen har Mathias Christiansen og Alexandra Bøje godt kunne deltage i turneringer med landsholdet. Således har de begge været med i Surdirman Cup, mens Mathias var med i sidste uge til Thomas Cup, mens Alexandra deltog i Uber Cup.

– Det er fuldstændig åndssvagt, at man giver en straf, som kun gælder i individuelle turneringer, mens man samtidig lige sørger for, at karantænen ikke gælder i holdturneringer for landsholdet. Det giver ikke nogen mening, siger Mathias Christiansen, som især ærgrer sig over, at parret ikke fik lov at deltage i Denmark Open, som i år er blevet opgraderet til en Super 1000-turnering, hvor præmiepengene er større, og hvor der er mange ranglistepoint på spil.

– Det er en kæmpe streg i regningen, at vi ikke kan spille Denmark Open, for det er den turnering, der giver flest point til world tour-finalerne. Havde vi været med, så havde det set rigtig godt ud, men nu bliver det svært, siger Mathias Christiansen, som derfor går benhårdt efter at præstere i de kommende turneringer, som parret kan deltage i.

Svær ting at snakke om

Adspurgt om han har talt med Alexandra Bøje om situationen ved DM-finalen, svarer Mathias Christiansen ja.

– Men det er en svær ting at snakke om, for hvis servedommeren mener, serven er for høj, så skal servedommeren dømme det. Men vi har bare aldrig på det niveau set det før, siger han og forklarer, at det er yderst sjældent, at fejlserver bliver dømt og slet ikke så mange gange, som det skete i DM-finalen for Alexandra Bøje og Mette Poulsen.

– Her blev syv ud af otte første server konsekvent dømt. Og vi er jo langt fra enige med servedommeren. Jeg er også 110 procent sikker på, at vi ikke kommer til at opleve noget lignende igen. Jeg kan ikke selv huske, hvornår jeg er blevet dømt for det, så det er yderst sjældent, det sker. Men igen det er svært at diskutere, siger han og forklarer, at han og Alexandra har snakket om, hvad de må gøre, hvis noget lignende mod forventning skulle ske igen.

– Hvis man har en dommer, der konsekvent dømmer det, så er man nok nødsaget til at tage serverne en smule ned, selvom man føler, at serven er lovlig, siger han.