Christiansen og Bøje er et par – både på og uden for banen

Christiansen og Bøje er et par – både på og uden for banen
Mathias Christiansen – som i badmintonkredse bliver bliver kaldt "færgen" – danner par med Alexandra Bøje både professionelt og privat. Foto: screendump fra Alexandra Bøjes instagramprofil
BADMINTON | BORNHOLM | ABONNENT | 26. JUL 2021 • 15:00
Jesper Gynther
Journalist
BADMINTON | BORNHOLM | ABONNENT
26. JUL 2021 • 15:00

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje har spillet deres sidste kamp ved OL i Tokyo, hvor det blev til et exit efter det indledende gruppespil. Det var parrets første OL sammen som mixeddoublepar, men også som kærestepar. De to spillere danner nemlig både par på og uden for banen, og det har de gjort i over halvandet år.

I begyndelsen af juli besøgte Bornholms Tidende de to spillere i Brøndbyhallen, hvor badmintonlandsholdet træner, for blandt andet at høre lidt om, hvordan de håndterer det at være et professionelt badmintonpar og samtidig være kærester sammen i privatlivet.

– Det er fedt at dele oplevelserne og de glæder sammen, og det giver os noget ekstra at vinde sammen. Vi ved jo, hvor meget hinanden gerne vil det, og hvor meget vi vil sporten, så det at få oplevelserne og resultaterne sammen, giver ligesom en ekstra glæde, fortalte Mathias Christiansen.

– Men på den anden led, så kan det jo også være hårdt, for det er jo surt, når det ikke kører. Det gør det ikke altid, og så kan det selvfølgelig godt være svært at arbejde med det. Nu bor vi også sammen, og vi træner sammen og spiller sammen, så vi er jo rigtig meget sammen, og det er jo både fedt, men det kan selvfølgelig også være udfordrende, det er klart.

– Men vi har heldigvis nogle gode folk omkring os til at hjælpe os, fortalte han og nævnte, at de har fået råd og vejledning af sportspsykologerne i Team Danmark og landstrænerne i Badminton Danmark.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Alexandra Bøje (@alexandraboje)


Bærer følelserne udenpå tøjet

Parret har især arbejdet med deres kommunikation inde på banen, fortæller Alexandra Bøje.

– Når man kender hinanden så godt, så kan der hurtigt opstå misforståelser, og man snakker lige lidt hårdere, end man ville gøre, hvis det var en, man ikke var kærester med. Følelserne tager lidt over nogle gange, for vi vil det så meget begge to. Vi bliver sådan helt ivrige efter at vinde. Så vi arbejder på hele tiden at forbedre os med at prøve at holde en forholdsvis god tone inde på banen, siger hun.

Når man kender hinanden så godt, så kan der hurtigt opstå misforståelser, og man snakker lige lidt hårdere, end man ville gøre, hvis det var en, man ikke var kærester med.

Alexandra Bøje, badmintonspiller

– Vi prøver at finde vores egen måde, hvor det hele kan hænge sammen. Men jeg synes, vi arbejder godt på det. Selvfølgelig opstår der udfordringer, det vil der altid gøre, når man bruger så meget tid sammen, og man er så tætte, så kan der være nogle ting, der rammer en følelsesmæssigt på en anden måde, end hvis det var en kollega, siger hun.

Badminton er fyldt med kærlighed

Det er langt fra første gang, at et badmintonpar også danner par privat, men hverken Alexandra Bøje eller Mathias Christiansen har spurgt nogen kærestpar til råds om, hvordan de håndterer det.

De har dog observeret, at der er to engelske par, som gør det lidt på hver deres måde. Det ene par forsøger at være ekstremt observante på hinanden på banen og er enormt opbakkende og virkelig gør alt for at være smilende og vise glæde, og det andet par har lidt mere deres følelser i spil, lyder vurderingen fra Mathias Christiansen.

– Og der tror jeg, vi er lidt mere som det sidste par. Jeg tror, vi begge to har følelserne relativt uden på tøjet, når vi spiller, og det er svært at håndtere, men vi prøver hele tiden at hjælpe hinanden, og vi kender jo hinanden rigtig godt, så det kan jo også være en fordel på banen, at man ligesom kan hjælpe hinanden, siger han.

– Taber man nogle dumme kampe eller får nogle dårlige oplevelser, så kan vi som par relativt hurtigt snakke os ud af det og komme tilbage på sporet, tilføjer han og peger også på, at der generelt godt kan være en del frustrationer i landsholdstræningen også blandt de doublepar, som ikke er et par privat.

– Det er klart, at folk er også konkurrenter herinde, så det er et specielt miljø, men når vi ligesom går ud herfra, så tager vi ikke noget med. Så er vi kærester, når vi tager hjem, siger han.