Mathias Christiansen forventer svær modstand til EM

Mathias Christiansen forventer svær modstand til EM
I denne uge skal Mathias Christiansen deltage i EM for blandede hold, der spilles i Vantaa i Finland, og som sædvanligt ved europamesterskaberne er Danmark klare favoritter. Arkivfoto:
| ABONNENT | 15. FEB 2021 • 09:47
Af:
Jesper Gyntherr
| ABONNENT
15. FEB 2021 • 09:47

BADMINTON

Danmark har vundet europamesterskaberne for blandede hold de seneste tre gange – i 2019, 2017 og 2015 – og er endnu engang favoritter, når EM afvikles i denne uge i Vantaa i Finland.

Allingeboen Mathias Christiansen, der er udtaget til turneringen, forventer dog ikke, at det bliver en let opgave at forsvare titlen.

– Danmark er helt klart favoritter, det er der ingen tvivl om, men det bliver ikke bare en "walk in the park”, siger han og uddyber:

– Danmark har ikke tabt det her i mange, mange år, men det bliver sværere og sværere, for de andre nationer byder sig meget til, og vi (det danske landshold, red.) har jo en stor generation af spillere, som er stoppet – så det bliver ikke bare lige sådan at vinde i år, som det plejer at være, siger han.

Mathias Christiansen har selv fået en ny makker siden det seneste EM i 2019, hvor han repræsenterede Danmark i mixeddoublekategorien sammen med Christinna Pedersen. Nu spiller han sammen med Alexandra Bøje fra Horsens, og han forventer, at de vil få kamp til stregen i turneringen.

– Alle otte nationer, der er med, har en mixeddouble, der spiller på et ret højt niveau – måske lige med undtagelse af Finland – så det bliver faktisk mere eller mindre svære kampe allesammen, så der er mulighed for at få en masse gode kampe, det er helt sikkert, siger Mathias Christiansen.

Anderledes at være med i landsholdsturneringer

Du har prøvet det et par gange. Hvordan er det at være med til et EM for blandede hold?

– Det er meget sjovt at være af sted som et hold. Jeg har prøvet det mange gange efterhånden både som rent herrehold og også som blandede hold. Forskellen er lidt, at når jeg spiller med herrelandsholdet, så plejer vi stort set at vinde kæmpestort hver gang, fordi vi har så gode herredoubler og herresingler. Jeg tror endda, at den seneste gang vi spillede, der tabte vi ikke et eneste sæt i løbet af hele turneringen.

– Det er lidt anderledes, når det er blandede hold, for så spiller man op i de fem kategorier med de bedste fra hvert land, og der kan de andre lande stille lidt bedre op, for selvom de fleste af nationerne ikke har en så stor bredde, så plejer de at have i hvert fald ét godt par eller én god spiller i hver af kategorierne.

Er det anderledes at være af sted som landshold sammenlignet med individuelle turneringer i forhold til sammenholdet mellem de danske spillere?

– Ja, det er det helt sikkert, for vi er alle sammen på hold sammen, og alle vil hinanden det bedste, for vi spiller jo sammen. Der er stor forskel på dét, og når vi så spiller individuelle turneringer, hvor man kun tænker på sig selv. Her har man et hold, man skal tænke på, så det er meget anderledes end normalt set. Men det er sådan, at vi (Christiansen og Bøje, red.) koncentrerer os stadig 100 procent om vores egne kampe, som vi skal spille, og så bakker vi holdet op bagefter.

– Men det er altid sjovt at spille de her holdevents, og der er altid en god stemning på holdet, og folk tager det også seriøst, fordi det sidste, vi vil, er at tage hjem herfra med et nederlag til en af de andre nationer. Så vi er her helt sikkert for at hive guldet med hjem.

Privilegium at Danmark har så gode spillere

Hvordan er det egentlig for dig at være med i en turnering, hvor du ved, at det nærmest vil være en skuffelse, hvis man ikke vinder guldet?

– Lige fra vi har været ungdomsspillere, har Danmark jo altid været de bedste, så altid når vi er gået ind til holdevents, har vi været store favoritter, så det er ikke, fordi jeg har prøvet at være med til et EM, hvor det har været anderledes, kan man sige.

– Det er selvfølgelig et privilegie, at vi har så gode spillere, at vi er favoritter til det her hvert år. Det gør også, at hvis man taber en enkelt kamp og underpræsterer, så har man et hold bag sig og en masse gode spillere, som kan vinde deres kampe, så det er ikke sådan, at vi (Christiansen og Bøje, red) tager det som et kæmpe pres overhovedet.

– Vi tager det seriøst, og vi er her for at vise, at vi stadig er de bedste, men det er ikke sådan, at vi lægger et kæmpe pres på os selv, og der er heller ikke et kæmpe pres fra vores forbund. Det er ikke sådan, at hvis vi taber, så vil de ikke have os mere som landsholdspar eller noget i den stil. Så det tager vi stille og roligt.

Har kæmpet med skader

Hvordan er din skadessituation?

– Det ser lidt blandet ud. Min ryg, som har været problemet i Thailand Open (som blev spillet i januar, red.), har det egentlig udemærket, men jeg har nogle andre småproblemer, som er blusset lidt op, men jeg tænker ikke, at det bliver et problem, så det skal nok gå.

Hvordan ser dit kommende program ellers ud?

– German Open er desværre blevet aflyst, men Swiss Open, som kommer en uges tid efter EM, står til at skulle blive spillet. Derefter kommer All England, som vi heller ikke har hørt skulle blive aflyst, og så kommer Malaysia Open bagefter.

Mathias Christiansen og Danmark spiller sin første kamp til EM for blandede hold på tirsdag mod Finland, og finalerne spilles lørdag.

 


EM-turneringen – sådan fungerer det

Til EM for blandede hold foregår en landskamp på den måde, at der spilles én kamp i hver af følgende kategorier: Herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixeddouble.

For at besejre et andet land i en holdkamp skal man dermed vinde minimum tre ud af de fem indbyrdes opgør.

Danmark er topseedet til EM for blandede hold og befinder sig i Pulje 1 med Skotland, Tyskland og Finland.