Christiansen lagde ud med sejr til EM

Christiansen lagde ud med sejr til EM
Mathias Christiansen fik sammen med makkeren Alexandra Bøje en fin start på EM med en sejr over et finsk par på 21-12, 21-16. Arkivfoto: Ole Mik
| 16. FEB 2021 • 23:20
Jesper Gynther
Journalist

16. FEB 2021 • 23:20

Allingeboen Mathias Christiansen spillede tirsdag aften sin første kamp ved EM for blandede hold i Vantaa i Finland. 

Det gik godt for sammen med sin makker Alexandra Bøje, hjembragte mixeddoubleparret en sejr til det danske landshold i et opgør mod værterne fra Finland.

Christiansen og Bøje spillede sig lynhurtigt til en 11-3-føring, og efter kun 12 minutter stod de med første sætsejr på 21-12.

Andet sæt var en smule tættere, men endte dog stadig med de forholdsvis komfortable cifre på 21-16 til danskerne.

Da Danmark i forvejen havde vundet kampene mod Finland i herresingle, damesingle, herredouble og damedouble, blev det til en samlet sejr over værterne på 5-0.

Møder Tyskland onsdag

Onsdag møder Danmark nabolandet Tyskland i andet og formentlig sværeste gruppeopgør. Tyskerne vandt tirsdag deres første kamp mod Skotland, og hos landstræner Jakob Høi hersker der ingen tvivl om, at der venter en anden kaliber i morgendagens modstander.

– Det er jo en potentiel medaljekamp. Tyskland er på niveau med de tre andre gode hold, der er i den anden pulje, og de kan på en god dag tælle til tre mod os. Omvendt synes jeg, at vi har mulighed i alle fem kampe, så derfor er vi favoritter, men vi er også klar over, at vi skal spille godt i morgen for at tage sejren, siger Jakob Høi til badminton.dk.

Kampen mod Tyskland spilles klokken 17.00, dansk tid, og kan følges direkte på Badminton Europes livestream.