Mange så damerne vinde første hjemmekamp i et år: 'Det er lækkert med den store opbakning'

Mange så damerne vinde første hjemmekamp i et år: 'Det er lækkert med den store opbakning'
Nu er der igen håndbold i Rønne Idrætshal. Foto: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 23. OKT 2021 • 15:43
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
23. OKT 2021 • 15:43

Team Bornholm vandt i dag over VHC/Vidar 3 i serie 1. Kampen blev spillet i Rønne Idrætshal, og mange havde valgt at lægge vejen forbi for at se damerne spille.

Det er en stor håndboldlørdag i dag. Hele tre kampe bliver spillet i Rønne Idrætshal, og det har trukket mange mennesker til hallen.

Team Bornholms U15-piger lagde ud med at tabe 7-11 til Ishøj HF, hvorefter Team Bornholms damehold i serie 1 indtog banen.

De bornholmske damer viste sig flot frem fra første minut og kom foran 1-0. Bornholmerne kom også foran 9-4, inden en syv minutters måltørke bragte gæsterne tilbage i kampen. Ved pausen stod det 15-12, og selvom VHC/Vidar 3 kun var ét mål bagud, da der manglede 11 minutter, så formåede de aldrig at udligne Team Bornholms føring.

Derfor endte hjemmeholdet med at vinde 22-20.

– Det var en fed kamp at spille med god tempo og god gejst, fortæller kampens spiller hos Team Bornholm, Camilla Jensen, der blev topscorer med seks mål. 

– Modstanderne gav aldrig op, men jeg ved ikke, om kampen nogensinde var i fare for os. Og sejren er jo det vigtigste, og det er en virkelig fed følelse, at vi vandt, fortæller hun.

Lidt for individuelt spil

Også træneren for Team Bornholms damer, Michael Mortensen, er tilfreds med sejren, selvom ikke alt gik, som han havde planlagt.

– Når vi holder os til konceptet, så går det rigtig godt. Men i lange perioder bliver det alt for individuelt. Det var en god omgang håndbold, når vi holder os til konceptet, og det er lige så skidt at se på, når vi ikke gør det, siger han og afslører, at "konceptet" går ud på at finde de rigtige angrebsåbninger, så chancen for at score bliver større.

Han er dog særdeles tilfreds med holdets forsvarsspil. Samtidig mener han, at det var vigtigt, at damerne fik en føring til at starte med, for så var der lidt at tage af i resten af kampen. 

– Og så vinder vi nok på bredden til sidst, for vi har hele bænken i aktion, og de yder alle en god indsats.

Camilla Jensen (med nr. 13) blev kåret som kampens spiller for Team Bornholm. Foto: Jesper Gynther

Stor opbakning

Kampen var damernes første hjemmekamp siden efteråret 2020. Sidste sæson blev nemlig forkortet på grund af coronarestriktionerne i vinters. 

Både Camilla Jensen og Michael Mortensen er da også glade for, at holdet igen kan spille og takker for opbakningen fra de mange, som havde valgt at komme og se holdet spille.

– Det er fantastisk med opbakning. Det er så lækkert!, siger træneren.

– Jeg havde et håb om at folk ville komme og se os spille, men da jeg vågnede og så, at det ikke regnede, så blev jeg da lidt nervøs. Men der er kommet mange, og det vi tager imod med åbne arm, siger han.

– Det er super fedt at være tilbage i hallen og spille, og der er god opbakning, som der altid er, fortæller Camilla Jensen, der også roser holdets mange unge spillere.

– Vi er ikke samme hold som sidste efterår. Vi er et meget yngre hold, for vi har fået mange spillere fra U17- og U19-pigeholdene. Og det er jo noget af et spring for dem at gå fra at være ungdomsspillere til at spille senior, men de klarer det mega godt, siger hun og oplyser, at hun med sine 31 år er tæt på at være alderspræsidenten på holdet.

Hvorfor spiller du stadig selv?

– Fordi det er fedt at spille håndbold og være i gang. Jeg går ikke til crossfit eller noget af det andet moderne, så i stedet er det håndbold, som er mit fristed.