Løbsarrangør drømmer om at køre to etaper på Bornholm

Løbsarrangør drømmer om at køre to etaper på Bornholm
Eventmanager Jens Kasler fra DCU (til højre i billedet med det røde flag) håber på at bringe Postnord Danmark Rundt til de bornholmske landeveje. Men det kræver økonomisk opbakning fra kommune, rederi og turistbranchen. Foto: Jakob Nørmark
CYKELSPORT | SPORT | BORNHOLM | Mandag 16. august 2021 • 16:00

Karavanen af cykelryttere, mekanikere, massører, pressefolk, motorcykelbetjente, kommissærer og andre officials er spredt for alle vinde efter fem dages topcykelløb rundt i Danmark. Siden begyndelsen i 1985 har etapeløbet levet op til sit navn og er kommet rundt i de fleste danske afkroge – med én vigtig undtagelse; Bornholm. Hvis det alene står til arrangørerne i Danmarks Cykle Union (DCU), vil bornholmerne snart kunne opleve den danske cykelelite på nærmeste hold.

– Mit håb er, at man inden for en overskuelig årrække kan lave en aftale med Bornholms Regionskommune om, at det her arrangement kan komme derover. Det vil være godt for øen og godt for løbet. For mig er det en stor drøm. Om det så lykkes, er en anden sag. Man har lov til at drømme, siger Jens Kasler.

Jens Kasler er eventmanager i DCU og har det sportslige ansvar for Postnord Danmark Rundt og ruteplanlægningen.

Hvorfor har du den drøm? Er det på grund af cykelterrænet?

– Det er det også. Men det handler også om, at vi vil være hele Danmarks cykelløb. Vi har tidligere været derovre og lave en Post Cup i Gudhjem, og det var helt fantastisk. Jeg tror, at øen er klar, siger Jens Kasler, som fra i år har overtaget rollen som sportslig ansvarlig fra Jesper Worre.

Bornholms Tidende fik en snak med ham på Frederiksberg Allé i lørdags, mens han forberedte afviklingen af enkeltstarten. Han forestiller sig, at løbet ville skulle starte på Bornholm med mere end blot én etape.

– Skulle det lade sig gøre, må vi nok erkende, at vi skal køre to etaper derovre. Ellers giver det ikke nogen mening. Men der er meget økonomi, der skal falde på plads. Og der er også meget logistik i det.

Plads på hotellerne?

En særlig barriere på Bornholm er cykelløbets plads i kalenderen midt i august, hvor turistsæsonen fortsat er godt i gang med mange besøgende fra Tyskland på hotellerne. Desuden skal man finde en model for logistikken søtransporten til og fra Bornholm.

– Det er jo i august måned, hvor jeg ved, at der er meget halløj derovre. Og kan vi løse den, hvor alle bliver glade, kunne det være helt fantastisk at komme til Bornholm.

Hvad er det typisk for nogle økonomiske forpligtelser, der påhviler kommunerne, som skal være værter? Kan du fortælle, hvilke beløb det cirka drejer sig om?

– Nej, for der er ingen, der ved, hvad fremtiden bringer med hensyn til, hvor vi havner henne, så det vil jeg helst ikke komme ind på. Men det er klart, at det er en omkostning. Og den omkostning skal vi snakke om med erhvervslivet og kommunen ovre på Bornholm.

Har I været i kontakt med kommunen?

– Der har været lidt frem og tilbage. Men det er en udfordring med logistikken. Det er jo 400 mennesker, der skal have overnatning. Der er teams og biler, og alt sammen skal falde i hak, og det er en stor udfordring.

Så rederiet, Bornholmslinjen, spiller også en vigtig rolle for at få hele cirkusset fragtet frem og tilbage?

– Det gør de. Og der er meget logistik i, hvordan vi starter næste dag. Prøv at se alle de ting her på Frederiksberg Allé. De skal jo fragtes fra Bornholm til Sjælland.

Vil det betyde, at løbet enten skal starte eller slutte på Bornholm?

– Det er rigtigt. Vi kommer ikke på mellemetaper. Det vil være urealistisk. Jeg tror, at det bedste ville være at starte derovre med to etaper og så fortsætte på Sjælland.

Tror du også, at de store world tour-hold vil finde det spændende at komme til Bornholm, eller vil der være nogle ting med logistikken, de ikke ville bryde sig om?

– Hvis logistikplanen er på plads, og man kan fremlægge den for holdene, er jeg ikke så nervøs. Det kunne være med en ekstra færgeafgang.

Du nævner, at man bør køre to etaper. Hvorfor ikke bare én etape?

– Hvis man først er derovre, synes jeg, at man skal bruge det derovre. Da Tour de France rejste til Korsika – uden sammenligning i øvrigt – kørte man også flere. Hvis man bruger så mange kræfter og så meget økonomi, er det også for øens skyld, at man ikke kommer et døgn og så tager væk igen, siger Jens Kasler.

Det er nærliggende at tro, at den ene af de to etaper ville blive en tidskørsel, mens den anden køres som en traditionel etape med samlet etape. Hvilke tanker DCU-toppen eventuelt måtte have gjort sig om etapeformater, målbyer og lignende, er det for tidligt at snakke offentligt om i detaljer.

– Hvilken type etaper det så bliver, må man se på. Jeg tror, at de på det bornholmske hold bliver glade, hvis vi laver en enkeltstart derovre. Men alt det finder vi ud af. Du må gerne skrive, at drømmen lever for mig, slutter eventmanageren.

FÅ ABONNEMENT