Hvad blev der af Midtbornholm?

Hvad blev der af Midtbornholm?
Midtbornholms lyseblå trøjer er ikke blevet luftet i denne sæson. Arkivfoto: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 7. NOV 2022 • 05:32
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
7. NOV 2022 • 05:32

Den opmærksomme læser har nok bemærket, at Midtbornholm ikke har været med i Bornholmsserien dette efterår. Det skyldes, at overbygningsholdet ikke længere findes.

Midtbornholm blev skabt i 2007 som et samarbejde mellem AaIF, Nyvest, Østerlars og Poulsker, så man kunne samle et konkurrencedygtigt hold. Men i sommer blev samarbejdet afbrudt, da der kun var én klub, som stadigvæk havde fodbold.

– Der var ikke noget tilbage af Midtbornholm, for det var faktisk kun os i Aakirkeby, som havde fodbold tilbage, fortæller seniorformand Jacob Pedersen fra AaIF.

– Så det er på tragisk vis på grund af nedgang i samarbejdsklubberne, forklarer han om årsagen til, at Midtbornholm er blevet nedlagt.

– Og så var der også nogle af os, som havde et ønske om at hedde AaIF igen og spille i vores sort-gule trøjer, nu hvor der ikke var andre tilbage fra det gamle samarbejde, fortæller han med henvisning til, at Midtbornholm spillede i lyseblå trøjer.

AaIF's trøje i sort og gul. Her ses Thomas Granlyst i aktion. Foto: Jesper Gynther

 

Lys fremtid

Hvordan ser du fremtiden for fodbold i AaIF?

– Lige pt. ser den jo lys ud. Vi har godt gang i vores hold, og vi ligger godt i Bornholmsserien, siger han med henvisning til, at AaIF fører Bornholmsserien.

Han peger på, at AaIF pt. har to senior ellemandshold og et syvmandshold, og generelt er medlemstallet højt i fodboldafdelingen.

– Det begynder at blomstre lidt op med at få nogle til at spille fodbold igen, siger han.