Her er de nominerede til Bornholms Tidendes sportspriser

Her er de nominerede til Bornholms Tidendes sportspriser
De nominerede til Bornholms Tidendes Sportspris er: folkeraceholdet Team VW Rally, cykelrytteren Magnus Cort og racketlonspilleren Jesper Ratzer.
NYHED | ABONNENT | 21. JAN 2022 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
21. JAN 2022 • 19:00

En jury har kigget alle indstillinger igennem og har nu udvalgt de nominerede, der skal kæmpe om Bornholms Tidendes sportspriser, der uddeles til et prisshow torsdag aften den 10. februar. Læs her, hvem de nominerede er.

 

Den seneste måneds tid har I læsere kunne komme med indstillinger til Bornholms Tidendes sportspriser, som er blevet uddelt hvert år siden 1970. Nu har en jury, der består af medlemmer af Bornholms Idrætsråd, DGI Bornholm og Bornholms Tidendes sportsredaktion, læst alle indstillingerne igennem og udvalgt tre nominerede til hver af de tre priser, som uddeles i år.


De tre priser

Bornholms Tidendes Sportspris gives for elitepræstationen i 2021, som har været ud over det sædvanlige, individuelt eller som hold.

Lederprisen uddeles som påskønnelse for et enestående lederarbejde inden for bornholmsk idræt over en længere periode eller for gode, nyskabende initiativer i 2021.

Talentprisen, som også kan kaldes ungdomsprisen, uddeles for en god sportspræstation i 2021, individuelt eller som hold.

De nominerede til Bornholms Tidendes Sportspris er:

  • cykelrytteren Magnus Cort
  • racketlonspilleren Jesper Ratzer
  • folkeraceholdet Team VW Rally

De nominerede til talentprisen er:

  • bordtennisspilleren Marie Deckert fra Hasle IF
  • tennisspilleren Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø Tennis Klub
  • military ponyrytteren Cilja Folman Westh

De nominerede til lederprisen er:

  • Lars Christiansen (badmintonformand for ASG og DGI Badminton Bornholm)
  • Marian Lundh (formand for AaIF)
  • Kennet Hemmingsen (militarytræner fra Svaneke)

Som noget nyt bliver priserne uddelt i samarbejde med TV 2/Bornholm, og derfor kan man følge prisuddelingen live på tv, når den finder sted torsdag den 10. februar klokken 19.45.

Et andet nyt tiltag er, at vinderen af lederprisen bliver afgjort via sms-afstemning. Vinderne af Bornholms Tidendes Sportspris og talentprisen er ligesom tidligere år udvalgt af juryen. Alle vinderne afsløres i prisuddelingsshowet den 10. februar.


SMS-afstemning

Sådan stemmer du på de nominerede til lederprisen:

Alle kan fra deres mobiltelefon stemme ved at sende en SMS til 1231 med følgende kode.

Husk mellemrummet mellem koden og tallet for din kandidat.

Send en SMS med TVB 1 til 1231 for at stemme på Lars Christiansen

Send en SMS med TVB 2 til 1231 for at stemme på Kennet Hemmingsen

Send en SMS med TVB 3 til 1231 for at stemme på Marian Lundh

Det koster alm. SMS-takst + 1 kr. at afgive sin stemme. Du kan afgive op til 5 stemmer pr. telefonnummer. Fortrydelsesret fraskrives.

 


De tre nominerede til sportsprisen

Magnus Cort

Er blevet nomineret for sine flotte resultater i 2021, hvor det blev til hele tre etapesejre i Vuelta a España. Sejrene blev kun endnu mere imponerende set i lyset af, at de blev vundet på etaper med forholdsvis forskellige profiler: Han viste således både sin klasse på 6. etape, der sluttede opad, i en sprint på 12. etape og som en del af et udbrud på 19. etape. Med de tre sejre slog Magnus Cort desuden Bjarne Riis som den danske cykelrytter i historien med flest sejre i de tre store grand tours med i alt seks sejre i vueltaen og én sejr i Tour de France.

Magnus Cort har vundet Bornholms Tidendes Sportspris to gange før - i 2010 og 2013. I dag kører han for det professionelle cykelhold EF Education–EasyPost. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Jesper Ratzer

Racketlonspilleren fra Aakirkeby vandt i oktober 2021 sin 13. VM-titel i karrieren, da han vandt singlerækken ved VM i Zürich i Schweiz. Præstationen i oktober skal også ses i lyset af, at han ikke længere dyrker racketlon til daglig, men kun stiller op til verdensmesterskaberne, som han også vandt for to år siden. De mange VM-titler gør ham til en af Danmarks mest vindende idrætsmænd i historien.

Jesper Ratzer ses her i grøn trøje. Arkivfoto: Petr Zmek

Team VW Rally

Teamet imponerede stort i 2021, da to af holdetes kørere blev danmarksmestre: Christina Steinlen vandt ladiesklassen, mens Tobias Larsen vandt superklassen. Dermed fik teamet sat Bornholms på Danmarkskortet, når det kommer til folkeracesportsgrenen. Succesen er ikke kommet nemt til holdet, for folkeracerne har i en meget lang periode ikke haft et motorsportsområde, hvor sporten kan udøves. Teamet har derfor måttet kæmpe ekstra meget for deres succes og har kun sporadisk kunne træne på motorsportsbaner i forbindelse med DM. Alligevel er det lykkedes for dem at opnå succes og sejre, som ikke tidligere er set på Bornholm.

Team VW Rally består blandt andet af ægteparret Christina Steinlein og Torben Larsen og deres sammenbragte børn Tobias Larsen og Mathias Steinlein. Arkivfoto

 


De tre nominerede til lederprisen

Lars Christiansen

Er blevet nomineret for sit store arbejde med at få unge til at spille badminton, ikke mindst i ASG, hvor han har trænet alle klubbens ungdomsspillere, og hvor han har forvandlet en afdeling med få spillere til en afdeling, hvor der igen er gang i ungdommen. Også på ø-plan har han kæmpet for at få flere til at dyrke sporten, da han er formand for DGI Badminton Bornholm, hvor han har været primusmotor i blandt andet at skaffe sponsoraftaler, lave årlige events med topspillere ovrefra og lave stævner og turneringer.

Lars Christiansen har i sine unge dage selv dyrket mange idrætsgrene - dog ikke badminton. Til gengæld har han kastet sig over sporten senere i livet som træner og leder. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Marian Lundh

Der var mange skeptiske kommentarer, da en restauratør og vandrehjemsejer blev valgt som formand for AaIF for 10 år siden. Det er der ikke længere, for Marian Lundh har overgået alles forventninger. Hun har som formand været en regulær blækssprutte, der formår at have at have rigtig mange forskellige bolde i luften på én gang, og hun finder konstruktive løsninger på alle problemer. Derudover har hun fået vendt en stram økonomi i foreningen til pæne overskud de seneste år. Blandt andet har hun arrangeret et "helårsloppemarked", hvor hun via de sociale medier sørger for en stor indtægt til AaIF. Marian er samtidig formand for gymnastikafdelingen og har desuden været instruktør for Ældre i Bevægelse.

Da Aakirkeby-Hallerne manglede en daglig leder, trådte Marian Lundh selvfølgelig også til her som konstitueret halinspektør. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Kennet Hemmingsen

Svanekeboen har trænet et utal af bornholmske ryttere og dermed haft stor andel i utallige vundne danske mesterskaber og nordiske mesterskaber i military. Kennet har udlagt noget af sin landbrugsjord, så de unge talenter kan træne hjemme på gården, ligesom han også afholder stævner. Han har endda afholdt DM i military på sine jorder. Derudover er han også ivrig underviser i ridebanespringning - en sportsgren han også er uddannet banebygger i. Så når han ikke underviser, bruger han sin fritid i weekenderne på at bygge baner, så de bornholmske ryttere kan afprøve deres færdigheder til stævne. Kenneth er en meget rar ildsjæl, der gør alt, hvad han kan (og mere til) for, at forholdene for rytterne på Bornholm er optimale.

Kenneth Hemmingsen har været en af drivkrafterne bag den enorme udvikling, militarysporten har gennemgået på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

 


De tre nominerede til talentprisen

Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen

Det blev ikke til et eneste nederlag for tennisspilleren fra Nexø Tennisklub i det forgangne år, hvor den 12-årige pige høstede store triumfer som sjællandsmester udendørs og indendørs samt tredobbelt bornholmsmester, blandt andet i damesenior. Hendes succes skyldes en kæmpe kærlighed og lyst til tennisspillet. Anna har eftersigende aldrig nogensinde sagt nej til ekstra træning, og nogle dage træner hun op til fem timer. Annas styrke er - ud over hendes store vilje til spillet - at hun også er en utrolig klog og observerende tennisspiller med en meget stærk vilje og vindermentalitet, der gør, at hun ikke giver op, men nærmest bliver bedre i løbet af en kamp. Udover hendes evne på banen, er Anna også en fantastisk omsorgsfuld person, og hun siger aldrig nej til at være hjælpetræner og er et stort forbillede for alle i klubben.

Anna Knudsen ses her i aktion i senior mixeddoublefinalen ved bornholmsmesterskaberne, som hun vandt sammen med Søren Spanner. Arkivfoto: Berit Hvassum

Marie Deckert

Der er udsigt til danske mesterskaber om et par år, hvis den unge bordtennisspiller fra Hasle IF fortsætter sin flotte udvikling. Hun ligger og varierer med at ligge nummer 1 og 2 i sin årgang i Danmark, hun er udtaget til at deltage i Yonch Masters i Hillerød den 22. og 23. januar (en turnering, der erstatter det tidligere top 12), og så spiller hun på hold i pigeligaen for Brøndby på en B-licens. På Bornholm spiller hun i S2 for Hasle, og holdet fører rækken, og hun fører toplisten med kun ét nederlag. Derudover vandt hun alt, hun stillede op i, da det fælles LDM/BM blev afviklet i oktober. De flotte resultater kommer hun ikke sovende til, for hun træner fire gange om ugen og var sidste år med til fem forskellige ugelejre i Danmark.

Marie Deckert er meget flittig og koncentreret til træning, og er der muligheder, så træner hun gerne lidt ekstra. Arkivfoto: Berit Hvassum

Cilja Folman Westh

I marts brækkede hendes stjernepony sit ben, og dermed blev drømmen om store præstationer midlertidigt sat på pause. Med beundringsværdig vilje og ihærdrigt arbejde har hun dog allerede trænet en ny pony op og sluttede året som nummer 1 på militaryranglisten for ponyer. Sammen med hendes nye pony, Solvangs Morning Surprice (Superman), opnåede hun i 2021 en andenplads ved DM individuelt, andenplads ved DM hold og andenplads til NM for hold for ponyer. Det beundringsværdige ved Cilja er, at hun aldrig springer over, hvor ”gæret er lavest”. Med sine blot 14 år styrer hun med hård hånd både skolen, venner, pligter og sine ponyer. Ciljas stærke side er evnen til at planlægge, om det er målene og træningen med ponyerne eller skolen, samtidig med hele tiden at have lysten til at arbejde med at gøre det bedre. Som hun siger: hvor der er vilje, er der vej – succes kommer kun ved hårdt arbejde og leg.

Cilja F. Westh og Solvangs Morning Surprice har vist sig at være et rigtig godt match, selvom de kun har kendt hinanden siden foråret 2021. Her ses de i sportsgrenen military, som er hestesportens svar på triatlon, da der dystes i tre discipliner: henholdsvis dressur, ridebanespringning og terræn. Privatfoto